Не все так погано. Попри кризу бюджет перевиконується, інфляція - уповільнюється

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 6.05.2009 12:19 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7140

Державний бюджет України за чотири місяці 2009 року перевиконано майже на 4%.

Про це прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко заявила, відкриваючи засідання уряду.

«Багато було критики, коли складався бюджет, багато є сьогодні гучних промов і заяв відносно того, що бюджет потрібно переглядати, бо він нереальний. Так от, 4 місяці поспіль Державний бюджет перевиконується», - підкреслила Глава уряду.

Тимошенко також повідомила, що за квітень бюджет перевиконано на більший показник, ніж у попередні місяці - на 10,7%. При цьому, Загальний фонд перевиконано на 5,7%, а Спеціальний - на 33,5%.

Прем’єр-міністр зазначила, що бюджет наповнюється, та подякувала Уряду і окремо Міністерству фінансів за те, що «ми робимо все можливе для того, щоб країну тримати в порядку, стабільно виконувати і перевиконувати бюджет».

Вона зауважила, що перевиконання бюджету дозволяє вчасно та в повному обсязі виплачувати заробітну плату працівникам бюджетних установ.

«Я не хотіла б, щоб склалось враження, що криза завершилась. Для того, щоб отримувати такі показники, уряд надзвичайно напружено працює. І долає ті виклики, які кожен день пред’являє нам глобальна економічна криза», - зазначила прем’єр-міністр.

Тимошенко повідомила, що індекс інфляції у квітні по відношенню до березня склав менше 0,9%.

«За останні кризові місяці отримали коефіцієнт індексу споживчих цін, тобто інфляційний показник, нижче одиниці. Навіть у 2007 році, коли працював Уряд Віктора Януковича, цей показник був гіршим», - підкреслила Тимошенко.

За її словами, це означає, що інфляційні процеси в Україні уповільнюються: «Це дуже позитивний результат. І є шанс, що місяць за місяцем інфляція буде уповільнюватись. Це також означає, що і криза уповільнюється».

Тимошенко повідомила, що уряд сьогодні на своєму засіданні розгляне питання, спрямоване на комплексну підтримку суднобудівної галузі України.

Так, за словами Тимошенко, уряд розгляне проект Концепції загальнодержавної цільової економічної програми з розвитку кораблебудування на період до 2035 року. «Це говорить про стратегічний підхід до цього питання, про те, що ми хочемо вивірити стратегію і згідно цієї стратегії побудувати всю нашу роботу», - наголосила прем’єр-міністр.

Тимошенко відзначила, що Уряд також обговорить проект Стратегії концепції розвитку суднобудування України на період до 2020 року.

Прем’єр-міністр нагадала, що уряд вже успішно проводить оздоровлення ще двох фундаментальних галузей – космічної та авіаційної. «Зараз ми підходимо до суднобудування, що говорить про те, що у кризу ми намагаємося переосмислити концепцію розвитку кожної галузі і намагаємося надати кожній галузі нової сили, нового підходу з боку Уряду», - підкреслила Тимошенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.