Топ-тема обранців. Нардепи жваво обговорюють німецьку публікацію про Луценка

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 6.05.2009 17:19 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7148

Регіонали вже забажали відставки міністра, а колеги по НС вважають, що скандальна публікація схожа на провокацію.

Міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко - аморальна людина. Він має подати у відставку, оскільки ганьбить країну.

Таку думку висловила член фракції ПР Олена Бондаренко.

"Якщо Луценко сам у найближчу добу не подасть у відставку, то це в будь-якому випадку повинні зробити ті, від кого це залежить. Оскільки посада міністра внутрішніх справ - традиційно квота Президента, то Президент, не чекаючи на особисте волевиявлення Луценка, зобов'язаний відправити такого горе-міністра у відставку", - сказала Бондаренко.

Політик переконана, що така поведінка ганьбить не лише чиновника високого рівня, але й насамперед його як представника країни".

"Людина просто поставила репутацію країни на кон. На нас і так криво дивляться у світі, а після цього випадку дивитимуться як на країну міністрів-алкоголіків. Хто в такому разі поважатиме Україну і хто зважатиме на неї на міжнародній арені? Можна буде просто відкрито плювати нашим дипломатам і міністрам в обличчя. І не зважати на них. Ніякими національними інтересами тут не пахне", - упевнена Бондаренко.

Її колега Сятослав Піскун дотримується дещо іншої думки.

"Перш за все, я на місці Генерального прокурора України звернувся б до Генеральної прокуратури Німеччини, щоб вони дали роз’яснення стосовно інциденту, що стався, і вже на цьому офіційному роз’ясненні тоді треба побудувати систему або виправдання Луценка, або внести відповідне подання у Верховну Раду і в Кабінет Міністрів про вирішення подальшої долі нинішнього очільника МВС". - сказав Піскун.

"Тільки так. Іншого шляху немає. Тому що плітками користуватися в даному випадку не можна. Взагалі ж я вже бачу, що так влада сьогодні працює, що поки помаранчеві когось не застрелять на вулиці, або не відрубають голову на площі, то нікого ніде не знімуть. Ми так „дострибаємося” з вами..." - наголосив він.

На питання щодо того, чи не стануть, бува, німецькі правоохоронці із міркувань корпоративної солідарності „прикривати” українського колегу, Піскун зазначив: „Подібне припущення я категорично відкидаю. Я працював з Генеральним прокурором Німеччини і по справі Діденка, і по справі Жердицького, і я знаю точно, як вони працюють. Якщо точно був інцидент, вони „прикривати” не будуть”.

Замість того, аби тиражувати заклики наших опозиціонерів до добровільного виходу у відставку міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, варто було б подивитися на те, які цілі переслідують ці "захисники" непорочності представників української влади.

Про це заявив парламентарій від НС Юрій Гримчак, коментуючи ряд заяв у пресі стосовно інциденту у Франкфурті.

"Нікому, окрім хіба що самого Луценка та членів української делегації, достеменно невідомо про суть інциденту, який стався у аеропорту німецького міста Франкфурта", - зазначив політик.

"Не було ніяких коментарів із даного приводу і з боку Міністерства закордонних справ – установи, яка зобов‘язана відстоювати права українських громадян за кордоном, а тим паче - представників влади", - наголосив Гримчак.

За його словами, "використовувати як неспростовний доказ публікацію у газеті, що давно користується репутацією "жовтої преси", це те ж саме, що черпати відомості з написів на парканах. Але нашим опозиціонерам так і кортить знайти хоч маленьку зачіпку проти керівника головного правоохоронного відомства".

"Для чого це все робиться? Відповідь у мене однозначна – таким чином опозиція намагається зруйнувати ті елементи довіри, які нині є між різними депутатськими фракціями і групами у парламентській коаліції й надати нового витку політичний кризі у державі", - упевнений нардеп.

Гримчак також наголошує: "Разом із тим це ще й спосіб тиску на Міністра внутрішніх справ, намагання відволікти його від реалізації тієї реформи системи правоохоронних органів, яку започаткував Юрій Луценко, змусити його переключитися на пояснення суті прикрого інциденту, від якого не може бути застрахована жодна людина".

"Тому усі ці заклики до Луценка з вимогою негайно піти у відставку я сприймаю, як дешевий PR політиків, які насправді шукають перед виборцями виправдання своїй бездіяльності, а зовсім не переймаються іміджем української влади і держави загалом", - підсумував Гримчак.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.