Дніпропетровська трагедія. Уряд запропонував парламенту прибрати гральні заклади за межі населенних пунктів

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 7.05.2009 19:47 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7158

Уряд схвалив проект закону “Про розміщення гральних закладів”, який забороняє розташування гральних закладів у населених пунктах.

Відповідне рішення Кабінет Міністрів прийняв в четвер, під час позачергового засідання за наслідками поїздки до Дніпропетровська, де в одному з гральних закладів сталася пожежа, що призвела до 9 людських жертв.

Згідно з законопроектом, гральні заклади, які відкриті до набрання вступу в силу цього закону, підлягають закриттю або винесенню до 1 січня 2010 року за межі населених пунктів.

Як зазначила прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко під час засідання, уряд звернеться з листом до голови Верховної Ради з проханням винести цей законопроект на голосування наступного тижня в першочерговому порядку.

При цьому глава уряду послалася на міжнародний досвід, зокрема, таких країн, як Росія, Франція, Швейцарія, Швеція, Туреччина і Польща, де розташування грального бізнесу суворо обмежується і регламентується.

«В кожній країні гральний бізнес має свої жорсткі обмеження. Жодної країни немає, де гральний бізнес функціонує без обмежень, як в Україні», - заявила Тимошенко.

Кабінет Міністрів України також дав доручення Міністерству фінансів анулювати ліцензію тому гральному закладу в Дніпропетровську, де сталася пожежа з людськими жертвами.

Крім того, уряд доручив Мінфіну призупинити на 1 місяць дію ліцензій усіх гральних закладів для забезпечення їхньої комплексної перевірки. Її проводитимуть Міністерство з питань надзвичайних ситуацій, Держгірпромнагляд та інші контролюючі органи.

Згідно з прийнятим рішенням уряду, правоохоронні та інші наглядові органи мають провести за цей час комплексну перевірку пожежної безпеки та охорони праці цих закладів. При перевірці також має бути встановлено дотримання санітарних норм.

Прем’єр-міністр Тимошенко наголосила, що згідно з законодавством, забороняється розташовувати гральні заклади у житлових будинках. Глава уряду доручила закрити ті заклади, які в порушення законодавства розташовані у житлових будинках.

Тимошенко зауважила, що уряд направить лист-звернення на адресу Голови Верховного Суду з пропозицією узагальнити судову практику щодо справ, пов’язаних з діяльністю гральних закладів. За словами перм'єра, уряд також направить лист Генеральному прокурору України з проханням взяти під особистий контроль розслідування трагедії в Дніпропетровську.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.