У Криму стартувала акція «У кожному вікні - прапор армії, яка воювала із СРСР!»

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 8.05.2009 00:48 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7160

Акція «У кожному вікні - російський прапор!», організатори якої закликають кримчан на честь 64-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні вивісити триколори з вікон або з балконів своїх будинків, стартувала вчора у Сімферополі.

Російський триколор, яким так люблять хизуватися антиукраїнські сили в Криму, у часи Великої Вітчизняної війни використовувала армія генерала Власова, яка воювала на боці нацистської Німеччини

Як передає кореспондент УНІАН, на центральній площі міста усім бажаючим роздавали російські прапори і георгіївські стрічки. Крім того, організатори заходу розгорнули на час проведення акції величезний прапор Російської Федерації (його розмір - 35 квадратних метрів).

Крім Сімферополя, триколори роздаватимуть в Євпаторії, Керчі, Саках, Феодосії, Ялті і Севастополі. Прапори шиють активістки молодіжної організації «Прорив». Поки що готові 2 тисячі триколорів.

Лідер кримського відділення Міжнародного молодіжного фронту «Прорив» Надія Полякова, відповідаючи на запитання, чому роздають російські прапори, якщо радянські солдати воювали під червоними прапорами, заявила, що «Росія є правонаступницею Великої Перемоги». «Все ж таки ключову роль зіграла саме Росія. Зустрічаючи наших солдатів-визволителів у Європі: чи то українець, чи білорус або казах – їх називали російськими. Що допомогло перемогти у війну? Російський дух, який передала Росія своїм воїнам», – сказала вона.

В акції, крім активістів кримського «Прориву», взяли участь прихильники Прогресивної соціалістичної партії України на чолі зі своїм лідером Наталією Вітренко. «Кому сьогодні кланяється все людство за те, що світ утримався від поневолення нацистами і фашистами? Звичайно, кланяються нашим предкам і кланяються Росії», – сказала вона.

«Хай прапори (РФ) будуть у кожному вікні, і хай георгіївські стрічки будуть на грудях», – додала Вітренко.

Використання російського триколора на параді гвардійської бригади РОА в Пскові. 22 червня 1943 р.

Історична довідка

Під російським триколором у часи Великої Вітчизняної війни на боці Німеччини та проти Радянського Союзу воювала Росі́йська Визвольна Армія (рос. Русская Освободительная Армия — РОА) — антирадянське військове з'єднання. РОА була формально збройними силами КОНР (Комітету Визволення Народів Росії) під проводом генерала Власова. Де юре вважалася німцями однією з союзних армій, хоча фактично була підпорядкована Вермахту. Складалася переважно з добровольців з числа радянських перебіжчиків, військовополонених та колишніх членів емігрантського Білого руху Росії. На початку 1945 р. вона нараховувала близько 200 000 чоловік. Брала участь у військових діях проти Червоної армії.

Орден Святого Георгія (Імператорський Військовий орден Святого Великомученика і Побідоносця Георгія) — вища військова нагорода Російської імперії. В більш широкому сенсі - великий комплекс відзнак офіцерів, нижніх чинів і військових підрозділів.

Заснований імператрицею Катериною II 26 листопада (7 грудня) 1769 на честь Святого Георгія для відзнаки офіцерів за заслуги на полі бою. Мав чотири ступені відмінності. Повний комплект орденів мав назву "Георгієвський бант". Орденом (всіх ступенів) нагороджено більше 10 тисяч чоловік. Першим (вищим) ступенем ордена нагоорджено всього 23 особи, з них тільки четверо стали повними кавалерами. Орденом Другого ступеня нагородженно 125 осіб.

Орден Святого Георгія виділявся своїм статутом серед інших російських орденів, тим, що був нагородою за особисту доблесть у бою, і заслуги. Тількі за них офіцер міг бути удостоєний нагороди, строго регламентовано статутом ордена. Орденські знаки не нумерувати, але велися списки нагороджених.
Скасований більшовиками після жовтневого перевороту.

Білогвардійські кола, деякий час, продовжували нагородження орденом.

З 2000 року орден Святого Георгія - військова нагорода Російської Федерації.

Указом Президії Верховної Ради СРСР від 8 листопада 1943 року був встановлений радянський відповідник Ордена Святого Георгія - Орден Слави, кольори стрічки якого повністю повторювали кольори "Георгієвського хреста" і були затверджені особисто Сталіним, а кількість ступенів була зменшена до трьох. Кількість нагороджених осіб рядового та сержантського складу і молодших лейтенантів авіації, які проявили в боях за Радянську Батьківщину славні подвиги хоробрості, мужності і безстрашності сягнула 1 мільйона.

Існував перелік подвигів, за які нагороджувалися воїни, наприклад, - з особистої зброї влучною стрільбою знищив від 10 до 50 солдатів і офіцерів противника або особисто захопив в полон ворожого офіцера.

За коротку історію ордена - він видавався протягом лише півтора років - орден Слави швидко завоював величезну популярність серед воїнів Червоної Армії, а його кавалери - заслужену пошану в народі.

Кольори стрічок Ордена Слави стали символом Перемоги і подвигу радянського (а не виключно російського) народу у Великій Вітчизняній війні.

Через 30 років - 18 січня 1974 року Указом Президії Верховної Ради СРСР був встановлений Орден Трудової Слави.

Акція «У кожному вікні – російський прапор!» проводиться в Криму з 2007 року. Що абсолютно не відповідає історичним реаліям, оскільки Перемога над нацистською Німеччиною - заслуга всіх народів, які складали, на той час, неіснуючу нині державу - Союз Радянських Соціалістичних Республік (СРСР). І символіку він мав власну.

Замість післямови. За майже два десятиліття, які проминули від розвалу більшовицької імперрії - СРСР, кремлівське керівництво так і не спромоглося усвідомити реалії життя. Чи не бажає цього, плекаючи реваншистські плани.

Хтось може дати відповідь на просте запитання: що сьогодні являє собою держава Російська Федерація? Ми впевнені, що відповідь на це просте питання не зможуть дати ні Путін, ні Медвєдєв. Бо правду казати у Росії вважається найстрашнішим злочином. Натомість масово тиражуються найпримітивніші міфи, які, за своїм змістом, є реміксами більшовицької брехні, яка тиражувалася у розрахунку на повну інформаційну блокаду власного населення, ну й звісно, на завзятість доблесних м'ясників-чекістів.

Сьогодні пропагандистські кампанії, які здійснюються спецслужбами РФ за кремлівськими сценаріями на територіях, які у Москві вважають васальними, сприймаються психічно адекватною людиною не інакше, як дешевий фарс. Фарс, який, якщо його не припинити - може стати прелюдією страшної трагедії.

Бо росіянам варто було б, врешті визначитися, що є сьогодні Росія: заповідник вульгарно-кримінального більшовизму чи навпаки, країна, яка публічно зріклася навіки кривавого минулого і надала світовій спільноті дійові гарантії невідродження людожерницького тоталітаризму. Як, наприклад, ФРН, що зріклася націонал-соціалізму.

Чи для цього потрібен Нюрнберг-2? Адже, вже загальновідомо, що нацистські злочини проти людства - дитячі забавки, у порівнянні із злочинами більшовиків-комуністів. В тому числі - й на окупованих територіях Третього Рейху.

Дивує інше. Абсолютна байдужість до витівок Кремля світової спільноти. Невже ООН, ОБСЄ та інші міжнародні структури колективної безпеки прагнуть відродження людожерницького монстра, який становитиме загрозу усьому людству? Невже ніхто так і не засвоїв уроків Другої Світової війни, яка, як відомо розпочиналася саме із подібних, зовні нібито невинних, масовок штурмовиків під прапорами партії Адольфа Гітлера? Ви не бачите аналогії між ними і тими, хто сьогодні вештає по українській землі із прапорами РОА, які навряд чи можна вважати прапорами переможця? Чи власовці - таки перемогли? Але чому, в такому випадку мовчать ветерани Червоної Армії?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.