Провтикали. Партія регіонів улаштувала черговий дешевий балаган

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 12.05.2009 12:52 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7167

Як і припускалося, регіонали улаштували у парламенті чергове дивакувате шоу: трибуна заблокована із абсолютно абсурдною вимогою термінового розгляду питання про відставку Луценка, проти чого не заперечує ніхто. Але клоунада нардепів триває.

Наразі, депутатами заблоковані входи в президію з боку кабінету голови парламенту Володимира Литвина і з боку сесійного залу.

Парламентарі розташувалися в президії і біля трибуни Ради. У залі висталені декорації у вигляді плакатів. Зокрема, на президії Ради наклеєний плакат «МВС - не витверезник!», на трибуні - «Юра, похмелися», на ній також стоїть глечик, накритий міліційним кашкетом. Окрім цього, в залі пленарних засідань можна побачити плакати «Луценко - важке похмілля для країни», «Ці вуста нічого не пили?», «П’янка - міністр - ганьба для країни», «П’яний міністр - політик?» і «П’яний міліціонер - злочинець» і таке інше.

«Фракція Партії регіонів продовжить блокувати трибуну Верховної Ради і наполягати на відстороненні Юрія Луценка від посади міністра внутрішніх справ». - заявив на брифінгу голова фракції ПР Олександр Єфремов.

«Наші колеги дали зрозуміти, що не голосуватимуть за відставку… Практично всі - проти», - відзначив він.

Водночас, Голова ВР Володимир Литвин заявив, що питання про відставку Юрія Луценка, згідно із його ж заяви, буде розглядатися на пленарному засіданні, але тільки після отримання офіційних документів.

«Я мав розмову з Юрієм Луценком, і він погодився прибути до парламенту, але ми ще не отримали відповідну інформацію від Міністерства закордонних справ … А для розгляду цього питання по суті необхідно отримати інформацію від МЗС. І я думаю, що ми отримаємо таку інформацію впродовж декількох годин», - сказав Литвин.

Він нагадав, що згідно із регламентною процедурою, кадрове питання щодо Луценка не вимагає додаткового розгляду в комітетах, але необхідно, щоб був підготовлений відповідний проект Постанови, якої зараз немає.

Литвин заявив, що насправді блокування роботи парламенту має зовсім іншу мету. «Реалізується черговий сценарій блокування роботи Верховної Ради України, позаяк, відповідно до рішення Конституційного Суду України, підстав для розпуску Верховної Ради України немає». - заявив Литвин.

Він вважає, що питання відставки Юрія Луценка з посади міністра внутрішніх справ України – це «надуманий привід» для блокування роботи парламенту. На думку Литвина, за цим стоїть одна мета – заблокувати роботу парламенту і «знайти ще один додатковий спосіб для дострокового припинення повноважень Верховної Ради України».

БЮТ не голосуватиме за відставку міністра внутрішніх справ Юрія Луценка. Про це в кулуарах Верховної Ради повідомив заступник голови фракції БЮТ Андрій Кожем'якін.

«Ми підтримуємо внесення заяви Юрія Луценка у вигляді постанови, і нехай сесійний зал визначиться. Фракція БЮТ постанову про відставку Луценка підтримувати не буде з юридичних і політичних питань. Тому що ми не маємо об'єктивної інформації… тому це наша нормальна позиція», - наголосив Кожем'якін.

Він зазначив, що Україна досі не отримала від німецької сторони жодної інформації, і тому посол України в Німеччині отримав догану. Кожем'якін повідомив, що за неофіційною інформацію син Юрія Луценка має онкологічні проблеми, і тому він не міг вживати алкоголь, бо це не сумісно із життям. По інформації, яку має БЮТ, не робилися ніякі дослідження, і ніхто не визначав проміле.

«ПР сьогодні знайшла привід з міністром внутрішніх справ, щоб блокувати трибуну. Це політичні речі, вони хочуть блокувати трибуну 30 днів для розпуску ВР. Але їм це не вдасться. Ми перервемо цей термін обов'язково, сесійний тиждень відкриється сьогодні чи завтра, чи післязавтра. Ми будемо наполягати на прийнятті необхідних законів», - сказав журналістам лідер фракції БЮТ Іван Кириленко..

«БЮТ готовий вже сьогодні розглядати питання по Луценку, хоча відповідних документів від МЗС не надійшло», - підкреслив Кириленко.

Фракція КПУ визначиться із позицією щодо заяви Луценка тільки після заслуховування його на пленарному засіданні. «Потрібно поставити питання і отримати на них відповіді. Давайте розберемося, тому що вийде так, що кадрові питання ми вирішимо, а проблеми залишаться», - сказав лідер комуністів Петро Симоненко.

Лідер фракції Блоку Литвина Ігор Шаров заявив, що у нього викликала здивування інформація, що прооперований син міністра випив 500 грамів горілки, тому, вважає Шаров, потрібно в парламенті заслухати міністра внутрішніх справ і зробити висновки.

Фракція НУ-НС не буде голосувати за відставку міністра внутрішніх справ Юрія Луценка. Про це повідомив на засіданні погоджувальної ради її лідер Микола Мартиненко.

«Ми за результатами «жовтої преси» не будемо голосувати жодного питання, у тому числі кадрового», - сказав Мартиненко.

Замість післямови. Отже, ПР вчергове показала свою справжню сутність, яка, очевидно показує, що нардепам-регіоналам наплювати на виборців, бо для них головне - захопити владне крісло, аби задовільніти свою особисту портебу влади, як інструменту особистого збагачення за рахунок суспільства. Також очевидно, що у цій ватазі політиканів, окрім жоги дерибану, немає навіть розуміння, що сьогоднішнім шоу вони виставили себе клоунами загальнодержавного масштабу.

А от чи потрібні вони нам, українцям у владі - задється кожен виборець зможе вирішити самостійно.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.