Політичне убивство у Одесі. Убивця сховався у Московії

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 12.05.2009 15:38 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7170

Служба безпеки України підготувала запит до Росії щодо розшуку та затримання Андрія Довганя, який підозрюється у вбивстві одеського студента, члена організації “Січ” Максима Чайки.

Про це сьогодні під час брифінгу повідомила прес-секретар СБУ Марина Остапенко.

«За отриманими останніми даними підозрюваний у вбивстві громадянин Довгань перебуває сьогодні на території Росії. У зв’язку з чим до російської сторони підготовлено відповідний запит щодо розшуку та затримання пана Довганя і передачі його в Україну», заявила Остапенко.

Вона також додала, що СБУ направила до Мін’юсту листа щодо зняття з реєстрації з партії «Родина», яку за результатами оперативно-розшукових заходів СБУ причетною організації вбивства Максима Чайки та до фінансування об’єднання «Антифа».

Як повідомлялося раніше, напередодні Великодня, 17 квітня, студент університету Чайка, 1988 року народження, загинув внаслідок нападу, за даними обласного об`єднання «Просвіта», групи проросійських екстремістів. Убивство сталося на розі Олександрівського проспекту та вулиці Троцької, неподалеку пабу «Горіх». Його друга Андрія Дзебана було госпіталізовано з ножовим пораненням в Одеську інфекційну лікарню.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.