Фірташ завинив Нафтогазу

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 12.05.2009 19:46 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7174

Рахункова палата заявляє, що за станом на початок 2009 року заборгованість компанії RosUkrEnergo, яка до цього року була монопольним постачальником газу в Україну, перед НАК Нафтогаз України складає $ 170,6 млн.

"У результаті укладання урядом зовнішньоекономічних контрактів на свідомо невигідних для НАК Нафтогаз України умовах, на початок 2009 року заборгованість RosUkrEnergo перед компанією склала $ 170,6 млн. Вона до цього часу залишається непогашеною", - йдеться у повідомленні Рахункової палати.

На думку аудиторів палати, у більшості випадків укладання газових контрактів урядами Януковича і Єханурова проводились без достатнього економічного обґрунтування, а діяльність на ринку газу посередницьких структур (RosUkrEnergo і Укргаз-Енерго) спричинила переплату вітчизняними споживачами за використаний газ тільки у 2007 році майже 2,3 млрд. грн.

Нагадаємо, із 2009 року у результаті підписання контрактів між Нафтогазом та Газпромом компанія RosUkrEnergo перестала бути посередником при імпорті газу в Україну. У квітні Рахункова палата України та Росії завершили перевірку діяльності RosUkrEnergo.

У результаті аудиту було констатовано позитивне сальдо заборгованості RosUkrEnergo перед російським Газпромом станом на 6 лютого у розмірі $ 514,16 млн.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.