Містер Путін пропіарив грузинський музичний гурт

Автор/джерело -  © “The Guardian”



Дата публiкацiї - 12.05.2009 19:57 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7175

«Антипутінська» пісня грузинської групи Stephane & 3G, яку не допустили до участі в “Євробаченні-2009”, стала міжнародним хітом, пише сьогодні The Guardian.

Stephane & 3G

"Двійник Бората в парику, клоунських окулярах і блискучому костюмі, а на бек-вокалі - три співачки, затягнуті в лайкру", - описує кореспондент Олександра Топпінг музикантів.

Текст, на думку автора, вульгарний ("Don't wanna put in, the negative move, it's killing the groove", перекладається буквально, як "Ми не хочемо в цьому брати участь"), але у будь-якому випадку це перша пісня, яку не допустили до "Євробачення" через політичні причини. Рішення ухвалив Європейський союз телемовців, - за інформацією, - під тиском Росії. Зараз Stephane & 3G здійснюють рекламний тур по всій Європі.

"Минулого року британський коментатор Тері Уоген, який своєю саркастичною дотепністю скрашував занудність "Євробачення" з 1970-х років, пішов у відставку, заявивши, що конкурс перетворився з музичної передачі в шоу національних забобонів", - пише в зв'язку з цим газета.

З свого боку, міністр культури Грузії звинуватив "Євробачення" в порушенні свободи слова. "Музиканти групи говорять, що їм загрожують смертю. Іноді їх звинувачують в тісних зв'язках з Саакашвілі і навіть стверджують, що пісня написана його помічниками", - відзначає видання.

На думку Джона Кеннеді О'Коннора, автора офіційної історії "Євробачення", Грузія мала хороші шанси на перемогу, і це налякало Москву. "За іронією долі, тепер пісню грузинських учасників крутять радіостанції зі всього світу, багато з яких цураються композицій з "Євробачення", - відзначив експерт.

Пісня зайняла друге місце в британському хіт-параді UK's Music Week. Співаки групи дякують "містерові Путіну" за рекламу, пояснюючи, що звичайних учасників "Євробачення" все одно вмить забувають.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.