У рівненській УНП вимагають покарати Савіка Шустера за антиукраїнські висловлювання

Автор/джерело -  © NEWSru.ua



Дата публiкацiї - 13.05.2009 04:54 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7177

Рівненська організація УНП звернулася до Президента України, генпрокурора і голови СБУ з вимогою оголосити посла Ізраїлю в Україні персоною нон-грата і порушити кримінальні справи щодо ведучого Савіка Шустера, а також власників телеканалу “Україна”.

Мова йде про телепередачі Шустер Lіve, що вийшла в ефір 24 квітня, пише КорреспонденТ.net

Із цього приводу УНП підготувала лист президентові України Віктору Ющенку і Кабміну, в якому мовиться: "Звертаємо Вашу увагу на те, що в Україні набирає обертів цілеспрямована антиукраїнська пропагандистська кампанія, інспірована іноземними спецслужбами, яка має на меті дискредитувати в очах світової громадськості українську націю і Українську державу. У передачі Шустер Lіve на телеканалі "Україна" від 24 квітня 2009 року в прямому ефірі особи єврейської національності цинічно кривдили державу Україна і принижували гідність українців".

Рівненські активісти УНП вимагають негайної чіткої публічної оцінки "сіоністського шабашу". Крім того, вони виступають з вимогою оголосити посла Ізраїлю в Україні Зіну Калай-Клайтман персоною нон-грата, а державі Ізраїль направити ноту протесту у зв'язку з "втручанням у внутрішні справи України".

Від Служби безпеки рівненська УНП вимагає розслідувати цей та інші випадки "антиукраїнських і антидержавницьких виступів і дій і привернути винних до кримінальної відповідальності".

Також міськорганізація УНП вимагає від Генпрокуратури порушити кримінальну справу проти власників і керівників телеканалу "Україна", Савіка Шустера, що веде телешоу "Шустер Lіve", народних депутатів України Євгена Червоненка, Анатолія Гриценка, Володимира Яворівського "за антидержавницьку діяльність".

Як відомо, минулого року звучали висловлювання Шустера, спрямовані проти глави МВС Юрія Луценка. Він говорив про те, що міністр з'їхав з глузду від "расизму", пригадуючи його випади проти іноземців.

До відома, влітку 2008-го компанія "Савік Шустер Студіос" уклала контракт з ТРК Україна строком на три роки.

Раніше він разом з шеф-редактором "Свободи Савіка Шустера" програми Володимиром Доліним написав заяву про звільнення з "Інтера".

Надаємо повний текст звернення:

Президенту України Вікторові Ющенку
Уряду України
Генеральному Прокурору України Олександру Медведьку
Голові СБУ Валентину Наливайченку

Проект ЗВЕРНЕННЯ УКРАЇНСЬКОЇ НАРОДНОЇ ПАРТІЇ

Звертаємо Вашу увагу на те, що в Україні набирає обертів цілеспрямована антиукраїнська пропагандистська кампанія, інспірована іноземними спецслужбами, що має на меті дискредитувати в очах світової громадськості українську націю та Українську державу.

Ряд телевізійних каналів, які належать іноземцям або громадянам України неукраїнського походження, за активної участі телеведучих, що мають іноземне громадянство, з надзвичайною запопадливістю розтиражовують брехливий міф про українських поліцаїв, які буцімто власноруч у фашистських таборах знищували по 20 тисяч євреїв, а будь-яким спробам стати на захист наших земляків Івана Дем’янюка та Якова Палія одразу прищеплюється клеймо фашистів. Українські патріотичні організації та партії оголошуються ними ксенофобськими, фашистськими, а їх представників б’ють і навіть вбивають, як це сталося нещодавно в Одесі, коли від рук бандита проросійського, антиукраїнського руху «Антифа» загинув член молодіжної організації «Січ» Максим Чайка.

Апогеєм українофобства і жупелом розпалювання міжнаціональної ворожнечі стала передача іноземця єврея Савіка Шустера «Шустер Live» на телеканалі «Україна», яка маніпулює свідомістю мільйонів українців і формує у них зневагу до українських політиків, сіє серед народу зневіру у власних силах, забирає бажання самостійно мислити, прищеплює молоді не українські національні, а чужинські ідеї.

У передачі «Шустер Live» на телеканалі «Україна» від 24 квітня 2009 року в прямому ефірі особи єврейської національності цинічно ображали державу Україна й принижували гідність українців.

Огидний сіоністський шабаш був влаштований за допомогою запрошеної до студії посла Ізраїлю в Україні Зіни Калай-Клайтман, яка безцеремонно втручалася у внутрішні справи України, відверто звинувачувала українців в антисемітизмі, расизмі і ксенофобії, та зневажливо висловлювалася на адресу Міністерства закордонних справ України. Акцентуючи увагу присутніх на злочинності будь-якого невизнання голокосту, вона навмисне «забула» повідомити, що Ізраїльсьський кнесет разом з Державною думою Росії до цього часу не визнав і напевно ніколи не визнає голодомор1932-33 років геноцидом українського народу, бо для неї існує лише «обрана» єврейська нація, а всі інші не варті доброго слова. У ту ніч в телеефірі була лише одна, наперед пропрацьована позиція – агресивна - українофобська.

Кожний українець отримав відвертий плювок від купки сіоністів, що монополізували телевізійний ефір для того,щоб вселити в нас комплекс меншовартості за неіснуючі провини, за чужі гріхи та втоптати в багно національні почуття українців.

У зв’язку з неприпустимим приниженням України і українців вимагаємо:

від Президента України:
- негайної чіткої публічної оцінки сіоністського шабашу

від Уряду:
- оголосити посла Ізраїлю в Україні Зіну Калай-Клайтман персоною нон-грата;
- висловити ноту протесту державі Ізраїль за втручання у внутрішні справи України;

від Служби Безпеки України:
- негайно розслідувати цей та інші випадки антиукраїнських та антидержавних виступів та дій і притягнути винних до кримінальної відповідальності;

від Генеральної Прокуратури України:
- порушити кримінальну справу проти власників та керівників телеканалу «Україна», ведучого телешоу «Шустер Live» Савіка Шустера, народних депутатів України Євгена Червоненка, Анатолія Гриценка, Володимира Яворівського за антидержавну діяльність.

Сіоністи, шовіністи та інші українофоби повинні відповісти перед Українським Законом.

Підготовлено Рівненською обласною організацією Української Народної Партії


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.