Регіонали і Банкова протупили. “Принциповість” щодо Луценка - лохотрон під дострокові вибори

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 13.05.2009 13:06 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7178

Від учора пленарна діяльність парламенту заблокована Партією регіонів, яка улаштувала чергове дешевеньке шоу за сценарієм “інтелектуалів” із Банкової. Чим, власне, підтвердила - оППозиційність Януковича і Ющенка тупенька фішка для лохів.

Як ми повідомляли, приводом стала вимога негайної відставки Міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

Втім, однозначні оцінки регіоналами Луценка, які лунають повсюдно - не більше, ніж плід хворобливої фантазії нардепів, які начиталися німецької бульварної преси, оскільки німецька сторона так і не надала офіційних документів щодо інциденту у Франфурті.

При тому, "лохотрон-технологи" та спікери ПР традиційно переграли, висуваючи завідомо абсурдні умови.

Так нардеп Ганна Герман учора публічно заявила: "Коли ми побачили, що вся ця комедія з поданням рапорту про відставку є лише комедією, що вони всі домовилися, що Луценко начебто подає рапорт про відставку, але вони голосувати за це не будуть, і знову з нього це буде, як з гуски вода, пробачте, ми не є малі діти, щоб давати себе обдурювати". За її словами, Партія регіонів почне розглядати питання про відставку Луценка лише коли "ми будемо мати на письмі проект постанови, поданий депутатськими фракціями БЮТ, НУ-НС, нами чи ще кимсь, щоб ми бачили, що вистачає голосів, і ми винесемо це питання на голосування". Тобто, регіонали вже вимагають не тільки прект Постанови ( який, до речі, вже є), а й щось накшталт підписного листа від нардепів на його підтримку, що само собою є нонсенсом.

Хоча, для розблокування вже висунуто цілком логічний й прийнятний компроміс - створення ТСК, яка, отримавши документальне підтвердження або спростування фактів, викладених у ЗМІ, запропонує нардепам рішення. Адже, інакше - за бажання Луценка, будь-який суд акбсолютно законно визнає невмотивовану Постанову нікчемною і такою, що порушує законні права громадянина.

Стогодні, на погоджувальній раді, спікер Володимир Литвин висунув ще одну компромісну пропозицію.Він запропонував лідерам парламентських фракцій варіанти виходу із ситуації, що склалася: ініціювати питання про відставку члена Кабміну – міністра внутрішніх справ Луценка, дати доручення тимчасовій слідчій комісії, яку можна було б створити для розслідування інциденту за участю Луценка в німецькому аеропорті, та яка у дводенний термін вивчила б всі необхідні матеріали, викликала б в парламент в.о. міністра внутрішніх справ, консула і посла Німеччини в Україні, представника правоохоронного органу Німеччини, СБУ, Службу зовнішньої розвідки і підготували необхідні матеріали до п'ятниці, 15 травня ц.р.

"Це питання теж не підтрималося. Тому цілком очевидно, що ця ситуація – це лише привід… Усі мої пропозиції були тупо не прийняті. Тому це ще раз підтверджує мої думки про те, що це спільний проект по достроковому припиненні повноважень Верховної Ради України", - сказав Литвин.

Замість післямови. Наразі ми стали очевидцями не тільки банального шоу, а й трагічної ситуації державного рівня: адже очевидно, що у тих, хто править країною не вистачає розуму не те, щоб вивести нас із економічної кризи, а навіть прокрутити банальну кулуарну інтрижку і усунути опонента із посади.

Тупість сценарію полягає у тому, що: по-перше, 30 днів блокування - це необхідність переконливо й логічно для виборців доводити свою позицію, що без офіційних документів проблематично.

По-друге, сьогодні мають оприлюднити рішення КС щодо дати виборів Президента. При, чому, на користь Ющенка. Отже, не можна не розуміти, що є потреба негайно розблокувати пленарну залу та ухвалювати рішення про призначення виборів Президента. В іншому разі - це вже буде подібно до зазіхання на конституційний лад. Але тоді, ПР стане знову загальнодержавним посміховиськом, бо ганебно "поступиться принципами".

По-третє, тема скандалу із Луценком, звичайно, цікава як пікантна новина. Але, у той час, коли більшість населення, яке є виборцями, має зовсім інші, цілком матеріальні проблеми виживання, - балаган під куполом просто дратуватиме.

І насправді, хіба вас сильно турбує якого клерка і куди послав Луценко та куди той послав Луценка у відповідь? Хіба це для нас головне сьогодні?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.