У НУ-НС вважають, що скандал навколо Луценка далеко не битовуха

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 13.05.2009 14:06 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7181

Більшість фракції НУ-НС вважає, що ситуація з Міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком має політичний підтекст і що без конкретної офіційної інформації німецької сторони по інциденту у Франкфурті парламент не може голосувати за його відставку.

Про це журналістам заявив Голова Народного Руху України, Голова парламентського Комітету з питань Європейської інтеграції, екс-очільник МЗС Борис Тарасюк.

За його словами, питання звіту Юрія Луценка перед парламентом залежить від того, які будуть досягнуті політичні домовленості щодо порядку розгляду даного питання.

Нардеп проінформував, що очільник МВС спростовує заяву німецької сторони про те, що в Німеччині перед ним не вибачалися. «Він наполягає на тому, що вибачення були висловлені через перекладача Генерального консульства України у Франкфурті», - пояснив Тарасюк і наголосив, що поки що від німецької сторони немає ніякої офіційної інформації.

Водночас Тарасюк виключає вихід депутатської групи "Народна самооборона" з Коаліції у разі підтримки депутатами від більшості звільнення Юрія Луценка з посади Міністра внутрішніх справ.

"Зі сторони групи "Народної самооборони" було заявлено, що це не відповідає дійсності, і вони просили вважати цю інформацію офіційною позицією "Народної самооборони". "Народна самооборона" нічого такого (рішення про вихід з коаліції) не приймала", - сказав він, коментуючи результати зустрічі фракції НУ-НС з Луценком, яка відбулася сьогодні.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.