Головний борець з корупцією, ставленик Балоги, банально накивав п’ятами?

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 13.05.2009 15:17 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7183

ГПУ може оголосити Тіберія Дурдинця в розшук – заступник Генпрокурора.

У зв`язку з тим, що заступник голови Служби безпеки України Тіберій Дурдинець не з’являється до Генеральної прокуратури для надання свідчень, ГПУ буде змушена оголосити його в розшук.

Про це сказав заступник генерального прокурора України Ренат Кузьмін газеті «Сєгодня» від 13 травня 2009 р.

За словами Кузьміна, згідно з постановами Печерського райсуду столиці, Дурдинець має бути затриманий, а його службовий кабінет і житло обшукані. Ці постанови, додав він, прийнято за поданням Головного слідчого управління ГПУ в рамках справи за фактами невиконання судових рішень, незаконного порушення справ, а також призначення Дурдинця на посаду заступника голови спецслужби.

«Будучи усуненим від службових обов`язків, він не тільки продовжував їх виконувати, а й відкривав кримінальне переслідування за низкою комерційних структур, господарськими, посадовими й іншим злочинами, не маючи на це жодного права», - повідомив Кузьмін.

Разом з тим, за словами заступника генпрокурора, Дурдинець «не був на бесіді з даного приводу в ГПУ, куди не раз його запрошували». «Упродовж тривалого часу ми не могли його знайти, хоча формально він нібито був на лікарняному. Будемо змушені оголосити його в розшук», - сказав Кузьмін.

Заступник генпрокурора спростував версію про те, що дії ГПУ щодо Дурдинця пов`язані з нібито затіяним ним незаконним прослуховуванням самого Кузьміна. «Це зовсім інша історія, з прослуховуванням, яка не має нічого спільного», - запевнив він.

Джерело видання в спецслужбі повідомило, що СБУ сама вже шукає Дурдинця. Водночас, у службі не виключають, що постанови Печерського суду буде оскаржено, як «неадекватні», тому що керівництво спецслужби і так «співпрацює із слідством».

Як повідомлялося раніше, 4 листопада 2008 року Окружний адміністративний суд міста Києва виніс постанову, згідно з якою визнав незаконним і відмінив указ Президента України про призначення Дурдинця заступником голови СБУ, – начальником Головного управління з питань боротьби з корупцією і організованою злочинністю (від 19.10.2007 року №985). Комітет Верховної Ради з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією оскаржив указ, оскільки перед призначенням кандидатура Дурдинця не була узгоджена з членами Комітету.

У свою чергу Секретаріат Президента України подавав апеляцію на це рішення суду.

Прес-служба громадянського руху «Народна самооборона» з посиланням на інформацію народного депутата, представника інтересів у суді Комітету Верховної Ради з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією Геннадія Москаля 22 січня 2009 року поінформувала, що Київський апеляційний адміністративний суд підтвердив незаконність призначення Дурдинця заступником голови СБУ.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.