Комсомольці Банкової. У СП сказали: “Треба!”, у ПР відповіли: “Єсть!”

Автор/джерело -  © РБК-Україна



Дата публiкацiї - 14.05.2009 14:47 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7189

Очевидно, “стратеги” Банкової змінили плани щодо розпуску парламенту під приводом “Луценко-гейту”, бо розпущений парламент не зможе призначити шоу “президентські вибори”, до якого посилено вони готуються.

Секретаріат Президента не виключає можливості розпуску Верховної Ради, якщо робота парламенту не буде розблокована найближчим часом.

Про це заявив напередодні заступник глави Секретаріату президента Ігор Попов і інтерв'ю "5 каналу".

"Парламент повинен розблоковуватися, прийняти дату (президентських виборів). Якщо він не розблоковується, то новий парламент прийме цю дату вже у вересні", - сказав він. Відповідаючи на питання щодо можливості розпуску Верховної Ради, Попов відзначив: "Якщо буде політична домовленість на те, якщо парламентська криза продовжуватиметься".

Він також додав, що рішення КСУ про неконституційність призначення виборів Президента на 25 жовтня 2009 р. є остаточним, і його ніхто не може оскаржити. "Я щодня ходжу до парламенту і не здивуюся, якщо депутати проголосують за дату 32 жовтня. Вона має приблизно таку ж легітимність, як 25 жовтня. Хоча, звичайно, якщо є настрій на те, щоб працювати і дати можливість країні провести нормальні вибори Президента, легітимні, то потрібно голосувати за 17 січня", - сказав він.

За дивним збігом обставин, сьогодні вранці депутати від ПР розблоковували трибуну, після чого перший заступник голови ВР Олександр Лавринович відкрив засідання парламенту і відразу ж оголосив перерву до 10:00 15 травня. За його словами, перерва оголошена для проведення політичних консультацій з приводу розгляду в сесійному залі відставки міністра внутрішніх справ. При цьому він відзначив, що така позиція була узгоджена головами фракцій.

У свою чергу спікер парламенту Володимир Литвин і представники фракції БЮТ раніше неодноразово заявили про те, що "регіонали" блокуючи роботу ВР мають намір добитися її розпуску (Конституція передбачає можливість розпуску парламенту, якщо він не збирався на засідання під час сесії протягом 30 днів).

Як повідомлялося раніше, народні депутати від Партії регіонів з 12 травня блокують парламентську трибуну, вимагаючи позитивного голосування за відставку міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, який став фігурантом скандалу в аеропорту Франкфурта-на-Майні.

Від “Аратти”: нам, як і вам, не дуже віриться у випадковості в українській політиці. Як і у щирість гучних заяв народних обранців.

Особливо останнім часом, традиційні наїзди гвардійців Януковича на гаранта якось абсолютно не співпадають із їхніми реальними справами. Адже, нагадаємо, що саме ПР найнаполегливіше й найчастіше публічно наполягає на нагальній потребі дострокових парламентських виборах. Практично синхронно гарант повторює заяви про недієздатність цього складу парламенту.

І загальновідомо, що саме ПР - є недосяжним лідером у штучному створенні парламентських криз, які нібито підтверджують правдивість слів Президента.

Фактично, виходить, як у старі часи (перефразуючи відоме агітгасло): "Ми кажемо Янукович, маємо на увазі Ющенко, ми кажемо Ющенко - маємо на увазі Януковича". Хіба не так? Невже ви ще вірити у оППозицію?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.