В Україні знешкодили організацію російських рейдерів

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 14.05.2009 16:28 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7191

Працівники УБОЗ Київської області спільно з російськими правоохоронними органами викрили міжнародну злочинну групу, члени якої викрали і вбили власника підприємства “Фіко”, яке спеціалізувалося на виготовленні титанової продукції, Віктора Федорова.

Про це сьогодні в Києві повідомив начальник УБОЗ Головного управління МВС у Київській області Сергій Корнич.

Він розповів, що в березні цього року в правоохоронні органи звернувся громадянин Віктор Федоров і попросив вжити заходів щодо розшуку його брата, який проживав у селі Крюківщина Київської області.

Під час проведення оперативно-розшукових дій оперативники УБОЗ вийшли на міжнародну злочинну організацію з корумпованими зв'язками, учасниками якої є переважно громадяни Російської Федерації. Міліція з'ясувала, що організував групу уродженець Барабінська (Новосибірська область Росії) 1981 року народження, який проживав у Києві.

Діяльність групи була пов'язана із захопленням активів підприємств з мільйонним товарооборотом за допомогою рейдерських атак. Учасники цієї групи ретельно вивчали фінансово-господарську діяльність підприємств, охорону, зв'язки, конфліктні ситуації і т.п. Потім вони розробляли план та умови реалізації захвату.

Для легалізації своїх доходів і реалізації товарно-матеріальних цінностей учасники злочинної групи придбали і створили на території України ряд підприємств.

Фінансування злочинної організації здійснювалося громадянами Російської Федерації. Встановлено, що члени групи визначали, на якому підприємстві буде здійснено рейдерське захоплення, після чого проводилося юридичне оформлення фіктивних документів, які в подальшому дозволяли розпоряджатися майном і товарно-матеріальними цінностями. У разі опору під час захоплення зловмисники викрадали керівників або власників підприємств для подальшого вбивства.

Як встановили працівники спецпідрозділу УБОЗ, з метою захоплення і подальшого ведення фінансово-господарської діяльності підприємства Фіко викрали і вбили її власника Віктора Федорова. Тіло підприємця за допомогою фахівців водолазної служби МНС України в Київській області було знайдено у водоймі біля села Циблі Переяслав-Хмельницького району. До тіла було прикріплено 32-кілограмову спортивну гирю.

Крім того, зловмисники напали і на головного бухгалтера цього підприємства, яка внаслідок цього отримала важкі тілесні ушкодження.

У квітні поточного року було здійснено спробу рейдерського захоплення підприємства Фіко, але цьому перешкодили працівники столичної та обласної міліції.

Правоохоронні органи затримали 37 осіб та одного із учасників злочинної групи, громадянина Росії. На сьогоднішній день чотирьох учасників і організатора групи заарештовано. Стосовно членів групи порушено кримінальну справу за низкою статей Кримінального кодексу України.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.