Мобілки для літніх людей

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 15.05.2009 03:20 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7192

Одразу два виробника мобільних телефонів проанонсували мобілки зі спрощеними функціями для літніх людей.

Voxtel Rx500

Перша новинка називається Voxtel Rx500. Говорити про якісь технічні досягнення, що знайшли своє віддзеркалення в цій трубці, безглуздо. Телефон має лише дві функції: телефонувати і читання/відправка SMS.

Зате літні люди будуть задоволені тим, що шрифт в телефоні використовується великий, кнопки клавіатури зроблені досить великими і є три окремо розташовані кнопки екстреного виклику вибраних номерів (наприклад, можна вбити в пам'ять номери близьких або родичів і не дуже турбуватися, якщо бабуся в стресовій ситуації розгубиться і не зможе набрати номер). Екзотична функція - підтримка слухових апаратів.

Під час вхідного виклику на корпусі RX500 спрацьовує яскраво-червоне підсвічування, що привертає увагу людей з ослабленим слухом. Пристрій також обладнаний світлодіодним ліхтариком.

Крім того, в телефоні використаний акумулятор великої ємкості, завдяки якому пристрій може тиждень знаходитися в режимі очікування без заряджання.

Заявлена вартість телефону - близько 50 доларів США.

Samsung C3060R

Компанія Samsung запропонувала свій варіант телефону "для бабусь" - модель C3060R. Правда, очікується що ці бабусі мають бути більш просунуті - для них доступні функції, як і в мобілках їхніх онуків: 1,3 мекапіксельна камера, МР3-програвач, УКВ-приймач, WAP, Jawa-додатки.

Апарат має моноблоковий формфактор, максимально просте меню з п'яти пунктів з великими іконками і шрифтами. Діагональ екрану - 2,2 дюйма. Кнопки клавіатури збільшені, позначки великі. Є тривожна кнопка, при натисненні на яку на екран телефону виводяться п'ять екстрених номерів, записаних в пам'ять пристрою користувачем. При тривалому натисненні цієї кнопки мобільник починає автоматично телефонувати за першим номером у списку.

Єдиним недоліком телефону є його досить зависока ціна, як для літньої категорії користувачів мобільного зв`язку - 190 доларів США. Телефон має надійти до продажу влітку.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.