Японці обігнали німців

Автор/джерело -  © АРАТТА



Дата публiкацiї - 4.04.2006 18:18 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=72

Американський журнал Consumer Reports оприлюднив черговий рейтинг надійності автомобилів, що представлені на ринку США. Експерти журналу не враховували ані репутацію бренду, ані вартість чи популярність тієї чи іншої моделі в американських автовласників.

Toyota RAV4, Honda Civic

Враховувалося лише одне – скільки разів за три роки пробігу авто виходило з ладу. Результати дослідження можуть виявитися для нас несподіваними: в аутсайдери рейтинга потрапили досить поважні марки.

Consumer Reports 8 років вивчав авторинок США. В його дослідження увійшли моделі, які протягом 1998-2006 року хоча б три роки продавалися на американському ринку. Були вивчені історії більш, як 1 млн. машин, і оцінки кожній конкретній моделі ставилися, виходячи з відгуків їхніх власників і даних техцентрів, які показували, скільки разів ця машина виходила з ладу. Якщо серйозно виходив з ладу двигун, трансмісія чи гальмівна система протягом цього терміну модель відкидалася в рейтингу на багато позицій вниз.

У підсумку переможцем надійності стала японська Toyota – у списку машин, що експерти Consumer Reports рекомендували б купити, 15 моделей цього бренду. Крім того, у число кращих потрапили 5 моделей марки Lexus, що є преміум-брендом японського концерну Toyota. Друге місце по надійності займає Honda – знову ж таки японский виробник. У списку найнадійніших автомобілів – девять представників цієї марки. У числі кращих відзначилися й інші японські виробники – Nissan та його американський бренд Infiniti, а також Mazda, Mitsubishi, Subaru и Acura.

Втім, їхня присутність у цьому почесному списку не є для нас сюрпризом. Японські машини відомі своєю надійністю і в нас. А от висновки дослідників щодо найбільш ненадійних автомобілів стануть несподіваними. В число гірших моделей, що експерти видання не рекомендували б купляти, потрапили марки BMW, Jaguar, Land Rover, Volkswagen, Volvo, Mercedes-Benz. Вимогливих заокеанських споживачів не влаштовує рівень надійності, представлений цими автовиробниками.

Рейтинг надійності автомобілів по-американськи (3 роки пробігу):

Найнадійніші модели в США (в алфавітному порядку):

BMW Z3, Z4
Ford Crown Victoria, Escort
Honda Accord, Civic, CR-V (всього 9 моделей)
Infiniti (5 моделей)
Lexus LS400, LS430 (всего 6 моделей)
Mazda (3 модели)
Mitsubishi Galant
Nissan Murano, Pathfinder (всего 4 модели)
Subaru Forester, Legacy, Outback, Impreza
Toyota Camry, Corolla, Land Cruiser, RAV4 (всего 15 моделей)

Найбільш ненадійні моделі в США (в алфавітному порядку):

BMW 7-ої серії, X5 (V8)
Chevrolet Blazer, TrailBlazer (всього 6 моделей)
GMC Envoy (всього 5 моделей)
Jaguar S-Type, X-Type
Land Rover Discovery
Lincoln Navigator (2 моделі)
Mercedes-Benz CLK, E-Class (V8)
Pontiac (2 модели)
Volkswagen Jetta, Passat Wagon (V6) (всього 4 моделі)
Volvo XC90

Джерело: журнал “Consumer Reports”


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.