Затримані румунські цигани кричали: “Україна - кінчена країна”

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 17.05.2009 04:37 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7202

Центральні регіони України переживають масове нашестя румунських циганів. На Дніпропетровщині роми розмістили цілий табір. Громадяни Румунії почали продавати людям фальшиві золоті прикраси і традиційним шахрайством “знімати порчу”.

Після викривання шахрайства, лиходії, сівши в іномарки, спробували сховатися. Від розправи обдурених жертв ромів врятували правоохоронці.

Отримавши інформацію від колег сусіднього Солонянського району, що в їхньому напрямку рухаються румунські цигани, підозрювані в скоєнні цілої серії злочинів, співробітники ДАІ Дніпродзержинська спробували зупинити автомобілі з румунськими номерами, які були передані в орієнтуванні. Проте на вимогу даїшників зупинитися циганський кортеж лише збільшив швидкість і спробував вирватися з міста у бік Києва. У трьох машинах з румунськими номерами їхали півтора десятки циганів. Всі вони - громадяни Румунії, передає Kriminal.tv.

Інспектор ДАІ Олексій Лукаш, що стояв того дня на посту, згадує, що як тільки міліціонери заблокували дорогу, з іномарок вискочили цигани і почали кричати: "Україна - дурепа, Румунія - НАТО". При цьому жінки циганки почали задирати свої спідниці і знімати нижню білизну. В цей час чоловіки спробували сховатися.

Незважаючи на подібну "екстремальну" поведінку, всіх підозрюваних циганів вдалося затримати і помістити в місцеве відділення міліції. У відділку цигани продовжували кричати "Україна - кінчена країна, Румунія - Європа". До того моменту, поки туди не почали прибувати потерпілі від циганських афер.

За місяць, поки румунський табір простояв на Дніпропетровщині, місцевих жителів, охочих поквитатися з обманщиками, з'явилося досить багато. А дізнавшись від слідчих, що українське законодавство за шахрайство передбачає позбавлення волі на строк до восьми років з конфіскацією майна, цигани свої гасла поміняли на нових "Україна-Румунія: дружба навіки".

Міліція Дніпропетровщини всіх жертв шахрайства з боку затриманих румунів просить звернутися в найближче відділення міліції або ж подзвонити за номером "102".

Злочинці циганського походження є проблемою для всіх країн Європи. Так, у Великій Британії натовп циганів проникнув на вертолітний майданчик і за допомогою сокир вивів з ладу літальний апарат. Гнів вандалів був викликаний тим, що за допомогою вертольота поліцейські відстежували переміщення мешканців табору.

Курйозний акт вандалізму помічений у місті Уокінг графства Суррей. Зловмисники циганської національності перелізли через стіну заввишки 4 фути (120 сантиметрів), яка захищала поліцейське літне поле, і проникли на територію аеродрому Fairoaks.

Спочатку злочинці увірвалися в диспетчерську кімнату і пригрозили службовцям розправою. Потім вони кинулися до вертольота і ретельно пошматували сокирами гвинтокрилу машину, вартість якої - 5 мільйонів фунтів стерлінгів (близько 8 мільйонів доларів).


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.