Українець Дем’янюк - загроза ФРН? Бо немічного дідуся тримають під вартою

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 18.05.2009 15:08 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7206

Адвокат підозрюваного в нацистських злочинах Джона Дем’янюка назвав “нелюдським” утримування його підопічного під вартою. Це суперечить німецькій конституції та правам людини, каже він.

Ульріх Буш, адвокат підозрюваного в нацистських злочинах Джона (Івана) Дем’янюка, назвав «нелюдським» утримування його підопічного під вартою. «Це суперечить німецькій конституції та правам людини»,- цитує слова Ульріха Буша берлінська газета Tagesspiegel.

«Величезні душевні страждання»

Дем’янюк зазнає «величезних душевних страждань», сказав адвокат, який у суботу відвідав 89-річного екс-українця в слідчій тюрмі Штадельгайм і впродовж п’яти годин розмовляв з ним. Зовні Дем’янюк справляє стабільне враження, каже Ульріх Буш. Але сам процес знесилює його морально, бо після 30 років гонінь він знову опинився у в’язниці, наголосив адвокат.

Адвокати підозрюваного кілька днів тому подали ще одну скаргу на утримування Дем’янюка під вартою. Вони аргументують, що Німеччина взагалі не уповноважена вести цей судовий процес. Крім того, за їхніми словами, Дем’янюка вже виправдали на суді в Ізраїлі, на якому теж фігурував Собібор.

Доказів недостатньо

Докази проти Дем’янюка, з точки зору адвокатів, недостатні. І навіть якщо вони відповідають дійсності, Дем’янюк може виправдатися тим, що це було вимушене виконання протизаконного наказу і за непідкорення його б стратили.

Мюнхенська прокуратура звинувачує Дем’янюка в причетності до вбивства 29 тисяч євреїв у польському концтаборі Собібор.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.