Пентагон хоче зробити солдат телепатами

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 18.05.2009 16:02 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7207

Міністерство оборони США має намір розробити систему, що дозволяє солдатам спілкуватися між собою в бою винятково силою думки.

Над проектом працюватиме Агентство перспективних досліджень Пентагону (DARPA). На наступний рік бюджетом передбачено виділення чотирьох мільйонів доларів на запуск програми Silent Talk, повідомляє Wired.

Як інформує джерело, метою програми є розробка системи, яка забезпечить спілкування за допомогою аналізу нейронних імпульсів. Теоретично це можливо: перш ніж сказати щось вголос, людина повинна сформувати цю фразу подумки. Таким чином, слова, що не прозвучали, існують у вигляді нейросигналів певного типу.

Згідно із проектом, нова технологія ідентифікуватиме ці сигнали, аналізуватиме їх, а потім передаватиме співрозмовнику - очевидно, за допомогою радіозв'язку. Для читання мозкових хвиль влада США планує використовувати електроенцефалографію.

Представники DARPA намітили для себе три ключові етапи: навчитися складати для кожної людини свого роду уявний словник - відповідність між конкретними словами та їх уявленнями на ЕЕГ; з'ясувати, наскільки біотоки мозку, що відповідають тому чи іншому слову, схожі у різних людей і чи можна вивести певні загальні закономірності; визначити, чи може йти мова про створення "препрототипу" системи телепатичного спілкування, говориться в повідомленні веб-видання.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.