ЦВК натякає, що КС сподобалося засідати по виборах гаранта

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 18.05.2009 17:15 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7208

Заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера критикує Конституційний Суд за невизначення способу обчислення дати виборів Президента України.

Про свої заперечення він повідомив на брифінгу після завершекння сьогоднішнього засідання ЦВК.

Відповідаючи на запитання журналістів, коли саме, на його думку, мають відбутися вибори Президента, Магера сказав, що, на жаль, визнавши 25 жовтня 2009 року неконституційною датою проведення президентських виборів, КС при цьому не визначив, як слід обраховувати дату виборів Президента.

«Призначення Конституційного Суду - вирішувати проблеми, а не їх породжувати. Сказавши «А», не сказати «Б» - не кращий вихід із ситуації», - сказав заступник голови ЦВК.

При цьому Магера додав, що ЦВК беззаперечно виконує усі рішення КС, зокрема, рішення про неконституційність проведення президентських виборів 25 жовтня.

Він також відмовився висловити свою позицію щодо того, коли мають пройти президентські вибори.

Від “Аратти”: власне, ми також піддали критиці рішення КС, адже воно, і це тільки не помічають штатні "творці громадської думки", створило небезпечний судовий прецедент: тепер влада ( тобто чиновники у посадових кріслах), може спокійно призначати сама собі преференції.

Проте, як ми помітили із реакції на рішення КС, тепер можна очікувати навалу варіацій на тему дати виборів гаранта. Що, власне й спостерегається. Проте, наразі не відомо, яку ж наступну дату призначить парламентська зала. Але абсолютно чітко зрозуміло, що гарант наполягає лише на 17-му січня. Отже, не важко здогадатися, що будь-яка інша дата - стане приводом до чергового подання Президента і, відповідно, рішення КС.

Дат може бути безмежно, ну й, відповідно, подань. А головне - ніхто не скаже, що влада не працює. Точніше, імітує бурхливу діяльність.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.