БЮТ з’ясовуватиме, хто підробив підписи Плужнікова

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 18.05.2009 20:48 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7211

За ініціативою фракції Блоку Юлії Тимошенко у Верховній Раді України зареєстровано проект постанови про створення Тимчасової слідчої комісії з розслідування законності набуття прав власності на телеканал “Інтер”.

Про це повідомила прес-служба.

За словами першого заступника Голови фракції БЮТ Андрія Кожем’якіна, сьогодні діяльність телеканалу «Інтер» суперечить демократичним принципам свободи слова і плюралізму думок.

«Те, що відбувається сьогодні на телеканалі «Інтер», є відвертою наругою над свободою слова і знущанням над телеглядачами. Кожна інформаційна програма, кожне політичне шоу переслідує мету посіяти паніку, зруйнувати стабільність в суспільстві та підірвати довіру до інститутів влади. При цьому один з власників каналу обіймає керівну посаду в СБУ, а інший, Дмитро Фірташ, оголошений у розшук в сусідній державі» - наголосив народний депутат.

«Прикро, що потужний канал, який колись любили і поважали мільйони українців, перетворився на джерело геббельсівської пропаганди проти Уряду та особисто Прем’єр-міністра, став захисником інтересів злочинних угрупувань, чия діяльність несе загрозу національній безпеці нашої держави», - наголосив Кожем’якін.

Народний депутат повідомив, що БЮТ ставитиме питання про створення ТСК у вівторок 19 травня на пленарному засіданні парламенту. Діяльність ТСК допоможе Генпрокуратурі з’ясувати законність продажу акцій каналу "Інтер", з’ясувати обставини смерті колишнього власника каналу Ігоря Плужникові й у найкоротші терміни встановити правду довкола сумнівної угоди.

«Якщо права власності на телеканал «Інтер» були здобуті незаконним шляхом, то теперішнім власникам не вдасться уникнути кримінальної відповідальності», - підкреслив Кожем’якін.

Замість післямови. Власне проблема телеканалу, очевидно, випливла на поверхню у зв'язку із його інформаційною політикою, яку, і це також очевидно, формують далеко не журналісти.

А якщо б не було такої примітивної інформаційної політики, то що, ніхто б не переймався тим, що документи на власність загальнонаціонального каналу підроблені? Тобто, очевина і законна підстава для кримінального розслідування просто б ігнорувалася правоохоронцями?

Адже, для такого розслідування зовсім, нібито, не обов'язково стврювати депутатську слідчу комісію. Це формально. Але у реальному житті - все інакше. Бо один власник обіймає високу посаду у СБУ, інший - мультимільйонер. І тут, вірогідно, закон, зусиллями його виконавців переходить у інший вимір, паралельний до реальності.

Проте, питання до народних обранців лишається: чому ніхто не створював і не розслідував злочин, поки політика каналу улаштовувала усіх?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.