Парламентське ноу-хау: по Луценку створено дві паралельні ТСК

Автор/джерело -  © РБК-Україна



Дата публiкацiї - 19.05.2009 14:57 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7216

Народні обранці сьогодні продемонстрували дива толерантності та пошуку компромісів на грунті взаємної довіри та прагнення захистити інтереси маленького українця.

Верховна Рада ухвалила постанову №4483 "Про створення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування обставин інциденту за участю міністра внутрішніх справ України Луценка Ю.В., який мав місце 04 травня 2009 р. в аеропорту м.Франкфурт-на-Майні, Німеччина".

За відповідне рішення проголосували 214 депутатів з 442 зареєстрованих в залі.

Проект постанови був внесений депутатом від БЮТ Ігорем Воротнюком.

Головою ТСК призначений депутат від Блоку Юлії Тимошенко Роман Забзалюк. Усього до складу комісії увійшло 9 народних депутатів.

Термін діяльності ТСК – три місяці з дня прийняття цієї постанови.

Крім того, ВР ухвалила постанову №4495 "Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування інциденту за участю міністра внутрішніх справ України Луценка Ю.В., який стався 04 травня 2009 р. та інших повідомлень про можливі зловживання з його боку".

За відповідне рішення проголосували 205 депутатів з 442 зареєстрованих в залі.

Проект постанови був внесений депутатом від ПР Владиславом Лук'яновим.

Головою цієї ТСК призначений депутат від Партії регіонів Нестор Шуфрич. Усього до складу комісії також увійшло 9 народних депутатів.

Термін діяльності ТСК – три місяці з дня прийняття цієї постанови.

Членами обох комісій, в більшості, числяться одні і ті ж парламентарі.

В.Лук'янов пояснив внесення свого проекту постанови незгодою з призначенням на посаду голови першої ТСК представника від БЮТ.

На думку заступника голови фракції Партії регіонів Олександра Єфремова ТСК, створена коаліцією, займатиметься "приховуванням" реальних фактів інциденту, який відбувся в Німеччині. "Взагалі-то, ТСК створюються опозицією, яка працює проти влади, якщо за якимись питаннями у неї не вистачає інструментів для роботи. А у нас виходить так, що провладна коаліція сама створює ТСК для того, щоб розслідувати дії влади", - сказав Єфремов.

У свою чергу, голова фракції БЮТ Іван Кириленко вважає, що створення двох ТСК у цій справі "перетвориться на пшик". "Немає нічого, і треба якось вийти з цієї ситуації з більш-менш гідним обличчям і, даруйте, затріпати цю справу в трьох комісіях", - сказав Кириленко.

Від “Аратти”: наразі у парламенті стався черговий феноменальний прецедент, якому важко дати поясненя із точки зору здорового глузду: одні й ті ж особи стали членами двох паралельних комісій із розслідування одного скандального факту.

Як ви думаєте, чи буде знайдено істину, чи нам слід очікувати чергового шоу публічної сварки народних обранців?

На наш хлопський розум, панам регіоналам варто було б тихенько зістрибнути із теми, оскільки чим далі, тим більше їхні побрехеньки, які є варіаціями тлумачень публікації у жовтій пресі, стають просто смішними. Проте, хіба ж ми у парламент клоунів обирали?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.