Ющенко розповів, що йому «плутає ноги» і наказав не скиглити

Автор/джерело -  © «Українська правда»



Дата публiкацiї - 18.08.2006 18:50 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=722

Президент Віктор Ющенко, виступаючи на IV Всесвітньому форумі українців заявив, що не пішов на розпуск парламенту, оскільки це було би порушенням Конституції.

"У нас був вибір – або йти емоціями, порушувати Конституцію і закон, робити ревізію виборів, які всі визнали, або бути до кінця демократами", - сказав Ющенко, виступаючи на IV Форумі українства у Києві у п’ятницю.

"Я переконаний, що емоції вщухнуть. Головним є інше: я ні на крок не відступив від української Конституції, від українського закону. Два роки тому в Україні це ще було популярно: програв вибори, їх скасуй, другі, може, виграєш. Другі не виграєш – скасуй, треті, може, виграєш. Цю дорогу треба раз і назавжди припинити", - додав президент.

Ющенко зазначив, що в процесі дискусії, яка велася в рамках всеукраїнського круглого столу, "політична відповідальність переходила у політичну позицію тих чи інших політичних сил".

Він ще раз наголосив на незворотності демократичного шляху України і важливості політичної консолідації нації.

Ющенко також заявив, що в результаті підписаного Універсалу буде збережено офіційний статус української мови та курс України на євроінтеграцію.

"Для української мови як офіційної немає альтернативи в Україні. За підсумками тривалих політичних перемовин я стверджую, що безумовність цих констант прийнята керівництвом парламенту і уряду, всіма політичними силами", - сказав він.

Ющенко також спрогнозував, що за підсумками цього року приріст ВВП складатиме 7%.

За його словами, основним досягненням влади за два роки в економіці є те, що вона "освітлилася, бізнес почав виходити з тіні".

Коли Ющенко говорив про покращення економічних показників, з залу лунали вигуки про підвищення цін, на що президент відповів із легким роздратуванням:

"Ціни. Ми маємо інфляцію цінову 2,8%. Якщо у когось є нижче, підніміть руку. У Росії, Польщі, Білорусі?" "Ми маємо нормальну європейську інфляцію", - додав він.

Водночас, за словами Ющенка, "найбільше, що плутає ноги, - це відсутність політичної стабільності".

Виступ президента кількаразово переривався вигуками з залу. Після одного з них Ющенко сказав: "Я прошу коректності, виступає перед вами президент України".

Президент також повідомив, що у цьому році для підтримки української діаспори з держбюджету буде виділено 77 мільйонів гривень.

У кінці свого виступу Ющенко заявив: "Нам треба перестати скиглити по-українськи".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.