Томенко високо оцінив прагнення Балоги і закликав його до практичного втілення гучних слів

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 20.05.2009 15:49 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7223

Заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко високо оцінює прагнення колишнього керівника Секретаріату Президента Віктора Балоги почати боротьбу з “кумізмом”, корупцією і зловживаннями в оточенні Президента України.

Про це він заявив виступаючи у парламенті.

Водночас, Томенко заявив, що «аби цей складний процес боротьби розпочався та був зреалізований, необхідно, щоб добровільно звільнилися з посад усі родичі, куми та земляки Балоги, які сьогодні по всій Україні займають надзвичайно важливі та відповідальні посади». «Я закликаю, щоб з сьогоднішнього дня команда колишнього Глави Секретаріату написали заяви та залишили ті посади, які вони зайняли протягом двох останніх років», - сказав Томенко.

Окремо Заступник Голови Верховної Ради наголосив на тому, що бажано було б відмовитися і від тих нагород, почесних звань «заслужених» та «народних», які вони отримали, поки Балога обіймав цю посаду і, звісно ж, «від тих гектарів землі в Київській області, що були їм передані». «Лише тоді озвучена позиція Віктора Балоги буде чесною і принциповою», - сказав Томенко.

Також Заступник Голови Верховної Ради висловив сподівання, що новий керівник Секретаріату Президента зробить із Секретаріату потужну креативну команду, яка, якщо не зніме, то хоча б зменшить ступінь конфліктності і конфронтації в системі виконавчої влади.

«Я сподіваюся, що Секретаріат Президента буде функціонувати як креативна канцелярія, а не як владний орган, оскільки спільна позиція Президента, Уряду і Верховної Ради дасть можливість сьогодні ефективно боротися з фінансово-економічною кризою», - зауважив він.

«Якщо вдасться збудувати таку нову команду Президента, то можна сподіватися, що Віктор Ющенко, як Президент України, завершить свою політичну кар´єру на оптимістичній ноті», - сказав Томенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.