Хроніки дерибану. Чиновник Запорізької ОДА поцупив 3 млн. грн

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 20.05.2009 16:40 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7226

Запорізькі чиновники тирять державні грошики, не гребуючи при тому наражати на ризик життя дітей. Чи тупо крадучі гроші, виділені державою на ліквідацію наслідків стихійного лиха.

Про це вчергове засвідчила міліцейська хроніка.

15 травня до поля зору міліціонерів потрапив посадовець іншого управління облдержадміністрації. Згаданий чиновник займався реалізацією програми «Шкільний автобус».

Згідно проведеного тендеру, який виграла одна з київських фірм, школи області були повинні отримати 15 новеньких автобусів. Власне, і гроші у сумі майже три мільйони гривень перераховувались з розрахунку цін на нові транспортні засоби.

Автобуси дійсно були отримані, і підпис державного посадовця на відповідних паперах красномовно свідчив, що товар відповідає всім поставленим вимогам. Ось тільки перевірка показала, що цей транспорт вважався новим багато років тому.

Наразі стосовно посадовця порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст. 364 Кримінального Кодексу України (Зловживання владою або службовим становищем). Як відомо, за подібні злочини законом передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років. Слідство у справі проводить прокуратура Запорізької області.

7 травня було порушено кримінальну справу стосовно іншого службовця одного з управлінь Запорізької обласної державної адміністрації.

Встановлено, що один з високопосадовців, зловживаючи службовим становищем, склав завідомо неправдивий документ, згідно якого на рахунок одного з приватних підприємств було перераховано понад 285 тисяч гривень. Згідно цього документу, фірма-підрядник виконала значний об'єм робіт по ліквідації наслідків підтоплення у м. Приморську. При цьому чиновник знав, що роботи на об'єкті проведено більшою частиною лише на папері.

Слідство у справі проводить районна прокуратура.

Нагадаємо, що згідно із чинним законодавством, облдержадміністрації формуються Президентом України.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.