Корейці створили вакцину проти свинячого грипу

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 20.05.2009 16:51 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7227

Вченим з Південної Кореї вдалося за допомогою методів генної інженерії розробити вакцину проти вірусу А/H1N1.

Про це пише газета Чунан Ільбо.

Як повідомляє видання, група фахівців на чолі з професором Со Сан Хі на факультеті ветеринарії університету Чхуннам створила нову нешкідливу вакцину, яку з невеликими витратами можна запустити у масове виробництво. У ході розробки вакцини корейські вчені застосували метод рекомбінації генів вірусів грипу, отриманих 4 травня з Центру з контролю і профілактики захворювань США.

Це перше у світі досягнення такого роду, на яке треба було 11 днів замість звичайних трьох місяців, зазначає газета. Тим не менше, крім південнокорейських вчених розробкою вакцини проти нового грипу в даний час займаються фахівці у Австралії, Великобританії, Німеччині, США, Японії та Росії.

Крім того, видання нагадує, що раніше саме професор Со Сан Хі першим у світі зумів виявити інфікування людини вірусом пташиного грипу. Корейський дослідник користується популярністю у світових наукових колах.

Однак вчений є єдиним у Південній Кореї фахівцем, який отримав сертифікат від американського центру з контролю і попередження хвороб. Тому йому вдалося отримати з США необхідні зразки вірусу свинячого грипу для проведення досліджень.

Як повідомлялося минулого тижня, експерти визнали, що можливість лабораторного походження вірусу свинячого грипу велика, однак довести це буде дуже складно.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.