Сьогодні рада коаліції займеться кадрами. Кандидати на звільнення - Васюник і Єхануров

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 20.05.2009 17:46 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7228

Рада коаліції планує розглянути на сьогоднішньому засіданні, яке відбудеться після 19:00, питання щодо відставки віце-прем’єра з гуманітарних питань Івана Васюника та міністра оборони Юрія Єханурова.

Про це в кулуарах парламенту повідомив перший заступник голови фракції БЮТ Андрій Кожем"якін.

"Сьогодні відбудеться рада коаліції. Про це ми остаточно домовилися на погоджувальній раді. Очевидно, вона відбудеться після 19:00", - сказав нардеп.

"Питання про відставку віце-прем'єра з гуманітарних питань Івана Васюника не було підтримано в ході погоджувальної ради, оскільки воно не узгоджено з прем'єр-міністром, тому на раді коаліції ми будемо його розглядати, і прем'єр-міністр, я думаю, буде брати участь у засіданні ради", - сказав Кожем"якін. Він додав: "Якщо буде подання голови комітету ВР, якщо комітет зареєструє проект постанови про відставку міністра оборони Юрія Єханурова, то ми розглянемо це питання на раді коаліції".

Перший заступник голови фракції БЮТ прогнозує, що "вірогідність розгляду завтра кадрових питань - 50 на 50".

А тим часом кандидат на звільнення Єхануров зібрався до гаранта і обіцяє після звільнення багато чого розповісти.

Про це Єхануров повідомив сьогодні журналістам у Кабінеті міністрів.

"Є порядок. Раз є такі звинувачення, я зобов`язаний доповісти йому (Президентові). Напевно, це буде завтра", - сказав Єхануров.

Міністр оборони вважає, що сьогоднішнє засідання уряду, на якому заслуховували результати перевірки Міноборони, є "тренуванням" перед виборчою президентською кампанією.

"Я б дуже не хотів, щоб питання міністра вплинуло на розвиток збройних сил. Це не іграшки. Це дуже складне завдання в умовах, коли на підготовку військ нічого немає. Ось на миротворців закінчуються гроші. Рішення потрібно щодня ухвалювати. Але для того щоб менше займатися проблемами бюджету, влаштовуються такі шоу, як сьогодні", - пояснив він.

Єхануров вважає, що з погляду виборчих технологій сьогоднішнє засідання уряду організоване "дуже грамотно". "Дуже грамотно зроблено, розставлені люди, працюють, відчувається, що команда тренується перед виборчими процесами", - вважає він. На його думку, питання його відставки "в площині політичних розбірок".

"Коли я був призначений міністром оборони, я того ж дня написав заяву про припинення політичної діяльності, тому я не можу коментувати ці речі. Я - міністр оборони України, а коли звільнять, я багато чого розповім", - пообіцяв Єхануров.

Замість післямови. Чіплятися за владне крісло до останньої можливості - цілком відповідає традиціям українських політиканів. Як прогресуюча клепотоманія, яка вже давно набула розмірів тотальної пошесті у владних кабінетах. В тому числі й на Банковій.

Втім, враховуючи учорашню заяву Балоги, Єхануров, у разі відставки не буде оригінальним.

Проте, здається й гарант просто так не віддасть свого протеже.

За матеріалами інформагенцій


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.