Сьогодні уряд плідно долатиме кризу

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 21.05.2009 12:50 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7233

Уряд України сьогодні на розширеному засіданні за участю представників підприємництва розгляне 27 нормативних актів щодо розвитку малого та середнього бізнесу в Україні.

Про це прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко заявила в четвер, розпочинаючи розширене засідання Кабінету Міністрів України з питань розгляду і затвердження антикризових заходів, спрямованих на підтримку і розвиток підприємництва.

За словами прем’єр-міністра, зокрема, уряд планує прийняти постанову про введення на період до 31 грудня 2010 року мораторію на проведення органами державного нагляду (контролю) позапланових перевірок підприємців: «Буде введений мораторій на період кризи на всі перевірки, незалежно від того, хто проводить, де проводить, як проводить». При цьому, Тимошенко повідомила, що для ефективного забезпечення дії постанови в Уряді буде створена «гаряча телефонна лінія», на яку підприємці України зможуть зателефонувати і повідомити про факти порушення цього мораторію.

Крім того, уряд на розширеному засіданні суттєво скоротить перелік документів, які необхідно подавати в певні інстанції для отримання ліцензій: «На першому етапі ми з величезним трудом змогли скоротити список із 127 документів до 90 документів. Робота і в подальшому триватиме і поступово цей перелік буде скорочений ще більше».

Прем’єр-міністр відзначила, що напрацювання проектів нормативних актів, які винесені сьогодні на розширене засідання уряду, стало можливим лише завдяки активній роботі Голови Державного комітету з питань підприємництва Олександри Кужель, а також Голови Ради підприємців при Кабінеті Міністрів України Оксани Продан.

«Вони в робочому режимі з ранку до ночі відпрацьовували ці проекти рішень. Вчора засідання уряду ми проводили рекордні 9 годин. Весь цей час був присвячений розгляду 32 нормативних актів, які напрацьовані двома командами під керівництвом Олександри Кужель і Оксани Продан», - заявила Тимошенко.

Крім того, прем'єр-міністр запропонувала щомісяця проводити такі відкриті засідання уряду за участю підприємців і представників засобів масової інформації, присвячені проблемам підприємництва.

Прем’єр-міністр підкреслила, що саме малий і середній бізнес в умовах кризи і зупинки великих підприємств є тією основою, на якій тримається вся економіка країни: «Я щиро вірю, що кризу ми переборюватимемо на плечах малого і середнього бізнесу».

Також Тимошенко закликала підприємців активно співпрацювати з владою, пообіцявши максимально прислухатися до них і робити все можливе для врахування їхніх інтересів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.