Хробак Conficker продовжує розповсюджуватися з високою швидкістю

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 22.05.2009 00:05 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7238

Експерти з питань безпеки з компанії Symantec заявляють про те, що шкідлива програма Conficker продовжує розповсюджуватися з високою швидкістю.

Нагадаємо, що появу хробака Conficker, відомого також як Downadup, було зафіксовано в кінці минулого року. Пік активності хробака припав на нинішній січень: за лічені дні Conficker інфікував близько десяти мільйонів комп'ютерів по всьому світу. За достовірну інформацію про авторів шкідливої програми пропонується нагорода у розмірі 250 тисяч доларів, проте вийти на слід зловмисників поки не вдалося, повідомляє Compulenta.

За даними Symantec, в даний час черв'як Conficker щодня інфікує до 50 тисяч комп'ютерів. Найбільш висока щільність зараження спостерігається в Сполучених Штатах, Бразилії й Індії. Інфіковані вузли Conficker об'єднує в ботнет для розсилки спаму і шпигунських модулів. Експерти вважають, що створена за допомогою хробака мережа «зомбованих» комп'ютерів є однією з найпродуманіших і, можливо, найбільших.

Проте, на сьогоднішній день вже існують системи протидії Conficker.

Моніторинг мережевої активності показує, що жертвами Conficker стали багато компаній, що входять до списку Fortune 1000. Експерти підкреслюють, що заражені машини Conficker є навіть усередині корпорації Microsoft.

Карта щільності розподілу комп`ютерів, інфікованих хробаком Conficker




 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.