Щоб ми так жили. Як в Італії обирають Європарламент

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 22.05.2009 12:27 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7241

Вибори до Європарламенту 6 та 7 червня, як політична подія цікавлять, за даними опитувань, тільки кожного третього італійця. Однак вся країна слідкує за новинами щодо красунь-“єврокандидаток” від партії Берлусконі.

Сьогодні проголосувати за партію Берлусконі на євровиборах готові 40 відсотків виборців. У той час як за лівоцентристську „Демпартію” – лише 26. Експерти зазначають, що рейтингам опозиції шкодить її внутрішня незлагодженість, а іміджеві Берлусконі удару завдає ...він сам. Тобто, пов’язані з ним недавні скандали: розлучення з дружиною, справа щодо корупції та розголос щодо „телезірочок”, яких прем'єр-ловелас запропонував висунути як кандидатури до Європарламенту.

Дружина Берлусконі Вероніка Ларіо назвала цю ідею „неймовірною дурістю”, а ЗМІ взялися обговорювати біографію „дівчат”, „в яких форми набагато пишніші за їхні резюме”. Прем'єр відреагував передбачувано: це все, мовляв, безсовісні нападки опозиції та неприхильних ЗМІ.

Всі дівчата мають вищу освіту, і є висококласними спеціалістами, а якщо вони ще й гарні, то, мовляв, що у цьому поганого? Це краще, аніж „погано вдягнені та погано пахнучі типи від деяких партій, що зустрічаються у парламенті”, парирував у своєму стилі Сильвіо. „Таке може відбуватися, мабуть, тільки в Італії”, - кажуть італійці. І з ними важко не погодитися.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.