Центру столиці загрожує космічне сміття

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 25.05.2009 14:11 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7255

Комунальні служби житлового господарства Шевченківського району Києва припинили прибирання сміття на Хрещатику і Майдані Незалежності у зв’язку з відсутністю коштів на ці цілі.

Про це повідомили у Шевченківському райраді.

"З 23 травня комунальники Шевченківського району припинили прибирання центру столиці", значиться у відповідному повідомленні.

Рішення про припинення збирання центру прийняло об'єднання первинних профспілкових організацій комунальних підприємств житлового господарства району.

Профспілка зазначає, що в квітні цього року зверталася в Київську міськдержадміністрацію з попередженням про кризовий стані ЖКГ, однак звернення залишилося без відповіді.

У зв'язку із цим комунальники вимагають від мерії виплатити заборгованість по заробітній платі, погасити борги попередніх років за ремонт житла, виділити кошти на невідкладні ремонтні роботи.

Комунальники обіцяють, що не прибиратимуть центр столиці, в тому числі не вивозитимуть сміття з контейнерів та урн, до того часу, поки їхні вимоги не буде виконано.

За словами начальника управління житлового господарства району Петра Пантелєєва, профспілки повідомили про припинення збирання і владу району, і міста.

Він також додав, що у своїх вимогах профспілки зазначають відсутність коштів у міськбюджеті-2009 на дотації на утримання житлового фонду, необхідні у зв'язку з різницею між діючою платою за утримання будинків і прибудинкових територій (квартплату) та собівартістю цих послуг, а також на ремонт житлового фонду .

В цілому в районі у сфері ЖКГ працюють близько 2,5 тисяч чоловік.

Як повідомлялося, у березні цього року Київрада прийняла міськбюджет-2009 з доходами 18,163 млрд. гривень і витратами 18,163 млрд. гривень, передбачивши у витратах 1,198 млрд. гривень на житлово-комунальне господарство, в тому числі 471,97 млн. гривень на погашення заборгованості з різницею в тарифах на ЖКП підприємствам-виробникам.

Нагадаємо, що в березні цього року Київрада вирішила зменшити фінансування будівництва і проектування столичного метрополітену вдвічі.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.