Президент Ющенко своєю заявою збентежив нардепів

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 25.05.2009 16:37 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7258

Тепер народні обранці гадають, яка ж фракція тепер буде вважатися президентською: Партії регіонів чи КПУ?

Якщо керуватися формальною логікою, то з слів Президента України Віктора Ющенка: «Моя фракція не входить у коаліцію», сказаних минулої п‘ятниці у телевізійній програмі «Свобода на Інтері», слід розуміти, що «своїми» глава держави вважає «регіоналів» або ж комуністів. Бо лише ці два парламентські об‘єднання чітко задекларували своє невходження до нинішньої більшості.

Про це заявив парламентський представник «Народної самооборони», член фракції НУ-НС Юрій Гримчак.

«Що ж до закидів на адресу 37-ми представників фракції «Наша Україна – Народна самооборона», то перш, ніж комусь докоряти у вступі до коаліції за «різними мотивами», варто було б хоч трохи напружити пам‘ять та пригадати, з якими обіцянками блок «НУ – НС» йшов на вибори. А обіцянка була зрозумілою: ми ні з ким не створюватимемо коаліції, окрім БЮТ та «Блоку Литвина», якщо останній поділятиме наші коаліційні засади», - наголосив політик.

Гримчак додав: «Те, що у нашій фракції є дві групи депутатів, одна з яких за вказівкою Віктора Балоги, а друга на догоду президентові, не ставили підписів під коаліційною угодою й не завжди підтримують законопроекти парламентської більшості, це особиста проблема політиків, які прагнуть розвалу фракції «Наша Україна – Народна самооборона» та блокування роботи всього парламенту, а не коаліції загалом. Бо Конституційний суд ще минулого року чітко сказав, що парламентську коаліцію формують депутатські фракції, які налічують не менше 226 депутатів».

«Самооборонець» зауважив: «З того ж рішення Конституційного суду чітко випливає, що ніякого персонального членства у коаліції не передбачено. Виходячи з цього, ми маємо повне право говорити про те, що нині парламентська більшість, яка складається з трьох фракцій, налічує 248 народних депутатів».

«Якщо таке трактування рішення КС не подобається главі держави, то Віктор Ющенко має повне право звернутися до Конституційного суду за додатковим поясненням терміну «Парламентська коаліція», а не ображати людей тільки за те, що вони послідовно дотримуються своїх передвиборних обіцянок», - резюмував Юрій Гримчак.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.