Відставка Єханурова. Ніякої політики - красти менше треба

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 26.05.2009 09:52 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7263

Контрольно-ревізійне управління спростовує звинувачення в політичних мотивах перевірок в міністерстві оборони.

Про це вчора заявив глава КРУ Микола Сивульський в ефірі 5 каналу.

«Ніхто не втягує армію в політику. Ми просто об’єктивно показали картину, яка склалася», - відзначив він.

«Немає у нас політичного прицілу, і наші фахівці керуються тільки законом і документами, які вони досліджують», - підкреслив керівник КРУ.

Також Сивульський відзначив, що перевірка, яка здійснювалася в Міноборони, була плановою: «Вона продовжується, ми зараз перевіряємо діяльність державних підприємств, зокрема, тих, які здійснюють торгівлю зброєю».

Глава КРУ в черговий раз підкреслив, що Міноборони «пускає на вітер бюджетні кошти, які дістаються дуже дорогою ціною в умовах кризи».

Зокрема, Сивульський повідомив, що оборонне відомство купувало бензин А-95 у посередників за ціною 7,15 гривень за літр. Він заявив, що в листопаді минулого року була введена норма, згідно з якою закупівля палива повинна здійснюватися безпосередньо у виробників.

«До цього діяла норма звичайної тендерної позиції - купувати у того, хто дає дешевше. Скажіть, 95-й бензин по 7,15 гривень за літр продається де-небудь в Україні?», - обурився глава КРУ.

Як повідомлялося раніше, 20 травня прем’єр-міністр Юлія Тимошенко ініціювала відставку міністра у зв’язку з виявленими махінаціями ГоловКРУ в Міноборони.

ГоловКРУ виявило незаконну передачу Міноборони 53 земельних ділянок загальною площею 266 га, а також порушення при закупівлі продовольства для військових і закупівлі паливно-мастильних матеріалів.

Міністр оборони Юрій Єхануров пов’язує звинувачення в зловживаннях в керованому ним відомстві з передвиборною президентською кампанією і виступає за відставку Сивульського.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.