Несподіваний поворот справи. Проданчук, якого учора об’явили у розшук, знайшовся

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 27.05.2009 10:35 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7270

Колишній заступник міністра охорони здоров`я України і головний санітарний лікар країни Микола Проданчук перебуває в лікарні. Тим часом ми з’сували обставину, яка, вірогідно, викликає нервозність ГПУ.

Про своє місцезнаходження він сам, почувши, що його шукають, повідомив журналістам.

"Я нині перебуваю на лікуванні, саме тому, що я на лікуванні, я не можу довго говорити. І генеральний прокурор знає про це. Про це знає Генеральна прокуратура з 15 травня офіційно", - розповів Проданчук, який проходить лікування в Інституті фтизіатрії і пульмонології імені Яновського АМН України.

Адвокат Микола Шупеня також підтвердив, що Генпрокуратурі, яка раніше оголосила Проданчука в розшук, було відоме його місцезнаходження.

"Я особисто як його адвокат 19 травня надіслав старшому слідчому Генпрокуратури телеграму з повідомленням про те, що Проданчук 15 травня захворів, а 19 травня його стан здоров`я різко погіршився, і його госпіталізували. Майже за годину після відправки Генеральна прокуратура цю телеграму одержала, про це є повідомлення", - цитує адвоката Лента.ру . За його словами, 19 травня він подав клопотання про припинення слідства з огляду на тяжку хворобу Проданчука.

Утім, адвокат додав, що в середу в другій половині дня його підзахисний проведе брифінг в Міністерстві.

Як повідомлялося раніше, 20 травня Генеральна прокуратура оголосила М.Проданчука в розшук, "у зв’язку з тим, що на даний час місце знаходження обвинуваченого невідоме", а постановою Печерського районного суду Києва від 21 травня надано дозвіл на затримання та доставку до суду для вирішення питання щодо зміни запобіжного заходу.

Від “Аратти”: нас зацікавила історія із явно нервозною реакцією ГПУ на зникнення фігуранта справи і ми зацікавилися його біографією. І дещо знайшли, точніше, несподівано вийшли на справу отруєння Президента Ющенка.

Виявляється саме Проданчук робив від української сторони експертизи, які встановили факт отруєння. Втім, українські токсикологи-науковці фактично не підтримали версію, яка вважається основною у слідчих ГПУ. У 2005 році про це Проданчук розповів журналістам.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.