Прокуратура столиці заборонила Космосу прихватизувати Гідрометцентр

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 27.05.2009 11:17 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7271

Прокуратурою міста Києва проведено перевірку дотримання вимог чинного законодавства органами місцевого самоврядування при проведенні конкурсу із залучення інвестора для реконструкції будинку на вул. Золотоворітській, 6-б у м. Києві та передачі вказаного приміщення у власність інвестору.

Про це повідомила прес-служба.

Встановлено, що на момент проведення зазначеного конкурсу приміщення на вул. Золотоворітській, 6-б перебувало в користуванні державного підприємства Український гідрометеорологічний центр на підставі договору оренди з Київською міською радою в особі уповноваженого нею представника – КП «Київжитлоспецексплуатація».

Зазначені обставини передбачають застосування та дотримання певних норм законодавства, які не були враховані органами місцевого самоврядування.

Так, при прийнятті Київською міською державною адміністрацією розпорядження від 16.05.08 за № 691 «Про затвердження результатів конкурсів із залучення інвесторів» та ухваленні Київською міською радою рішення від 28.08.08 за №105/105 «Про передачу нежилих будинків комунальної власності у власність інвесторам» було порушено вимоги Закону України «Про інвестиційну діяльність» та Закону України «Про оренду державного та комунального майна».

Прокуратурою міста, на захист інтересів держави, з метою усунення порушень вимог чинного законодавства опротестовано вищезазначені акти органів місцевого самоврядування.

Як повідомлялося раніше, у березні цього року космольончики тишком-нишком продали будинок Гідрометцентру, який розташовано у самому центрі столиці і, напевно, отримали солідну виручку. Не у бюджет міста, зрозуміло.

Зззначена афера викликала неабиякий резонанс - прем'єр Тимошенко надала термінове доручення ГПУ перевірити законність цієї "операції із нерухомістю". Втім, як бачимо, порушення є, а порушників немає, бо ніхто нікого до відповідальності не притягує.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.