Відставка Єханурова. КРУ звернулося до уряду та ДПА по фірмах-прокладках

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 27.05.2009 16:03 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7275

Головне контрольно-ревізійне управління звертається до Уряду з проханням доручити Державній податковій адміністрації перевірити підприємства, які здійснювали постачання продуктів харчування для Міністерства оборони, щодо дотримання ними податкового законодавства.

Як повідомив Голова КРУ Микола Сивульський сьогодні на брифінгу, відповідний лист направлено Першому віце-прем’єр-міністру Олександру Турчинову.

Микола Сивульський зауважив, що при перевірці КРУ виявлено, що фірма «Мезон-К», яка виграла тендер на здійснення послуг з харчування військовослужбовців, має в штаті лише 4 працівники і ніколи до цього часу не займалася харчуванням: «В статутних документах не було навіть запису, що вони мають право займатися діяльністю у сфері харчування».

Голова КРУ відзначив, що за послуги цієї фірми вже сплачено 52 млн. грн. За його словами, 20 млн. з цих коштів фірма перерахувала на два неіснуючі підприємства – «Епіфіт» та «Формат Трейд».

Микола Сивульський повідомив, що ця операція детально викладена у листі Першому віце-прем’єр-міністру, і КРУ звертається до Уряду з проханням залучити до процесу перевірки податкову.

Він також відзначив, що найближчим часом ГоловКРУ поширить інформацію про перевірку державних підприємств Міністерства оборони та «Військторгсервісу».

Микола Сивульський нагадав, що слідча комісія підтверджує факти корупції в Міноборони, а відповідні матеріали вивчаються правоохоронними органами на предмет наявності складу злочину.

В свою чергу Міністр оборони Юрій Єхануров сьогодні повідомив журналістів, що чекатиме вибачень від Тимошенко 5-10 днів, а потім подасть у суд.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.