Уряд пропонує нардепам виконати передвиборчі обіцянки - позбутися пільг

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 27.05.2009 20:35 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7278

Кабінет міністрів ухвалив законопроект, яким передбачено скасування страхування життя та здоров’я, а також оздоровлення народних депутатів за рахунок держави.

Про це повідомила міністр праці та соціальної політики Людмила Денисова.

Вона зазначила, що відповідний законопроект про внесення змін до закону Про статус народного депутата було ухвалено сьогодні, 27 травня, на засіданні Кабміну.

За словами Денисової, законопроект також передбачає скасування безкоштовного використання депутатами залів офіційних делегацій в аеропортах, портах, на вокзалах і станціях.

Крім того, Кабмін пропонує скоротити пільги для колишніх депутатів.

Зокрема, запропоновано скоротити до 1 місяця виплату матеріальної допомоги непрацевлаштованим колишнім депутатам і скоротити до 3 місяців виплату такої допомоги при проходженні ними навчання чи перекваліфікації.

Відповідно ж до чинного закону передбачено виплату матеріальної допомоги непрацевлаштованим депутатам протягом року після закінчення їхніх повноважень і протягом двох років при проходженні ними навчання чи перекваліфікації.

Як повідомлялося раніше, 18 березня Кабінет міністрів удвічі скоротив зарплати прем'єр-міністра, віце-прем'єр-міністрів і міністрів на період із 1 квітня до 1 січня 2010 року.

За інформацією газети Сегодня, народні депутати отримують зарплати у розмірі 14 тисяч грн., доплати за інтенсивну і секретну роботу, а також за знання мов. Крім того, депутатам виділяють від 10 до 17 тисяч грн. на канцелярські, транспортні та інші витрати та надають автомобіль для поїздок по Києву.

Також депутатам оплачують з/д і авіаквитки, надають житло та оплачують мобільний зв'язок.

Нагадаємо також, що всі без виключення політичні партії та блоки, які нині наповнили парламентську залу, йшли на вибори під гаслом ліквідації депутатської недоторканості та пільг.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.