У Києві вбили еколога, який показував журналістам місця незаконного добування піску на Жуковому острові

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 28.05.2009 23:04 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7284

26 травня 2009 р. у 12.00 г. у дворі свого будинку двома невідомими злочинцями був убитий 59-річний мешканець Голосіївського району міста Києва, активіст Київського еколого-культурного центру Олексій Гончаров. Його дружина цими ж людьми була тяжко побита.

Про це йдеться у заяві Київського еколого-культурного центру (КЕКЦ).

На думку київських екологів причиною вбивства Гончарова стала його діяльність по припиненні незаконного видобутку піску на Жуковому острові м.Києва.

«За два дні до смерті Олексій Львович Гончаров брав участь у припиненні незаконного видобутку, намиву і продажу піску на Жуковому острові декількома комерційними фірмами...

О.Л. Гончаров показав місця незаконного видобутку піску знімальній групі каналу ICTV, завдяки чому була викликана міліція і незаконний видобуток (по суті крадіжку) зупинено. Наступного дня разом зі знімальною групою цього каналу на місце виїхали представники Київського еколого-культурного центра, які оцінили видобуток піску з екологічної точки зору. Нами було прийняте рішення зайнятися й іншими фірмами, які на Жуковому острові незаконно добувають пісок»,- говориться у заяві.

Київські екологи вважають, що вбивством Гончарова кримінальні структури мають на меті залякати як екологів так і журналістів.

«Є всі підстави припускати, що він став жертвою кримінальних бізнесструктур, (причому скоріше за все по наводці держструктур, які дали бандитам його адресу), які тримають у Києві незаконний бізнес по видобутку піску і шляхом убивства О.Л. Гончарова вирішили залякати інших захисників природи і журналістів, які вимагають від влади навести в цій справі порядок. Варто додати, що покійний уже кілька років безрезультатно звертався зі скаргами на незаконний видобуток піску на Жуковому острові (поруч з яким він жив) у міліцію і різні органи влади району і міста. І тільки залучення до цієї справи тележурналістів дозволило закрити один з об’єктів незаконного промислу»,- стверджують екологи.

Екологи вимагають від влади розкрити вбивство, оскільки в іншому випадку від рук кримінальних елементів можуть продовжувати гинути захисники природи і журналісти, які пишуть на екологічні теми. Окрім того екологи вимагають від влади Києва «припинити «пісчаний» беспрєдєл на Жуковому острові і відновити статус заказника на всій його території».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.