Microsoft запускає новий пошуковик

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 29.05.2009 12:10 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7286

Компанія Microsoft запускає принципово нову пошукову систему, розраховуючи забезпечити користувачів більш результативним пошуком і обігнати конкурентів.

Алгоритми нового пошуковика Bing істотно відрізняється від тих, на яких працює більшість існуючих аналогічних пошукових порталів, що має забезпечити більш асоціативний пошук.

Наприклад, запит про конкретний продукт дасть вихід на рецензії, огляди, посилання на віртуальні магазини, а також на інформацію власне про продукт.

Зараз Microsoft укладає угоди про співпрацю з різними інтернет-компаніями, які володіють різноманітною інформацією, до якої пошуковик Bing отримає прямий доступ - це дані про авіарейси, огляди продукції, туристичні пропозиції. Так, наприклад, при введенні запиту про авіарейси Bing видасть розклад і дані про готелі і погоду.

Компанія Microsoft ставить собі за мету скоротити кількість дій, які робить людина при пошуку інформації.

Пол Стоддарт, голова відділу нових розробок у британській філії компанії Microsoft, стверджує, що "зараз до 40% запитів залишаються без відповіді. Саме тут криються великі потреби споживачів".

"Це видно під час аналізу пошукових протоколів. Під час традиційних способів пошуку інформації користувач змушений часто змінювати параметри пошуку, додавати нові слова, заходить на нові сайти, повертатися до початку і врешті-решт залишатися ні з чим", - говорить він.

За його словами, Microsoft сподівається створити "емоційний зв'язок" між користувачами та своєю новою пошуковою машиною, а також залучити нових споживачів.

І дійсно, Bing має більш м'який вигляд і не настільки клінічно чистий, як попередні експерименти Microsoft в цій області або пошукові машини інших компаній.

Як говорить Стоддарт, Google не зумів домогтися модернізації свого графічного інтерфейсу, оскільки саме в ньому ця компанія розміщує рекламу, від якої отримує основний дохід.

Microsoft надає користувачам можливість зберігати параметри пошуку в пам'яті порталу, що дозволить завжди легко повертатися до інформації знайденої колись.

Зараз, за даними маркетингової фірми comScore, більше 64% ринку пошукових машин в США контролює Google, за ним йде Yahoo з 20%. Microsoft замикає трійку з 8,2%.

Стоддарт заперечує, що його компанія ставить перед собою свідомо занижену мету, маючи намір лише обігнати Yahoo.

"Посісти друге місце буде непогано. А коли ми його займемо, ми націлимося на перше", - говорить він.

Нагадаємо, наприкінці квітня стартувало бета-тестування соціальної мережі компанії Microsoft під назвою Vine, з якою можна буде працювати як через комп'ютер, так і за допомогою SMS-повідомлень або електронної пошти.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.