Пристрасті навколо ширки

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 1.06.2009 12:16 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7295

Привид ширки блукає на Банковій у вигляді пліток, які розповсюджуються через “свої” видання і тиражуються, як доконаний факт політиканами.

Народний депутат від фракції Наша Україна – Народна самооборона, лідер групи «За Україну» В’ячеслав Кириленко не виключає, що наступного тижня відбуватиметься значна робота по створенню широкої коаліції та внесенню змін до Конституції.

Про це він заявив вчора в ефірі телеканалу «1+1», коментуючи інформацію про домовленість між Блоком Юлії Тимошенко та Партією регіонів щодо створення коаліції.

«Я думаю, що наступного тижня ми станемо свідками масованої арт-підготовки внесення змін до Конституції та створення нової надширокої коаліції і саме голосування по цьому питанню», - сказав він.

Кириленко зауважив, що йому відомо про начебто існуючі домовленості між БЮТ та Партією регіонів з цього питання. «Безумовно відомо. Це вже давно ні для кого не секрет. Це давно готується», - сказав народний депутат

Лідер фракції БЮТ Іван Кириленко спростовує інформацію про начебто досягнуту домовленість про створення широкої коаліції між БЮТ і Партією регіонів.

Про це він заявив сьогодні в інтерв’ю журналістам.

«Нічого на цю тему я не знаю. Завтра ми будемо виступати від фракцій і говорити: не смішіть країну страшилками. Нічого і в помині не має на дану хвилину», - сказав Кириленко.

Він також заперечив, що цього пленарного тижня може бути розглянуто питання про внесення змін до Конституції.

Кириленко нагадав, що усі документи щодо створення коаліції він зобов’язаний підписувати як голова фракції.

«Там ціла процедура. Жодного підпису я як керівник фракції ніде під жодним проектом не ставив», - сказав він.

Відповідаючи на запитання, наскільки ймовірно, що про створення коаліції домовилися безпосередньо лідер БЮТ Юлія Тимошенко та лідер Партії регіонів Віктор Янукович, Кириленко зауважив, що «на ці ризики ніхто так просто не піде».

Кириленко також наголосив, що коаліція за участю Партії регіонів може бути лише в одному випадку: якщо фракція Партії регіонів ухвалить рішення долучитися до цієї коаліції.

«Але я сумніваюся, що “регіони” захочуть приєднатися. Вони захочуть створити, а не приєднатися», - сказав він.

Від “Аратти”: як ми наочно бачимо, всі чутки щодо створення ширки, поширюються виключно із одного джерела: столичної вулиці Банкової. Їх активно, вже котрий рік поспіль, мусують всі чиї кабінети у будинку із кульками - від гаранта до його клерків. Наразі, на цю тему ще не цитували хіба що прибиральниць СП.

Власне, виникає питання: чого так боїться Президент та його комарілья? Судячи із страшилок, які звідти вискокують у інформаційний простір, найстрашніше - це урізання влади, тобто, кажучи по-народному, доступу до корита. Навіть лохотронний термін під це придумали: "диктатура парламенту". Хоча, як на адекватний розум, диктатура парламенту - така ж сама тупенька мулька, як і диктатура пролетаріату.

Бо насправді, як може існувати в природі диктатура органу влади (до речі, законодавчого), якщо в ньому обов'язково присутня опозиція, яка легально діє? Як показує парламентська практика України, диктатури не може бути навіть у межах однієї парламентської фракції, а надто - мегафракції. Що ми наочно спостерегаємо мало не щодня.

А от ті, хто цю мульку запускає у суспільство - напевно, вважали б для себе диктатуру однієї особи - найкращим варіантом, як для безмежного й безкарного дерибану. Хіба ні?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.