2-ий день роботи IV Всесвітнього форуму українців

Автор/джерело -  © «Аратта-Україна»



Дата публiкацiї - 19.08.2006 19:51 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=730

Сьогодні у столиці України продовжив роботу IV Всесвітній форум українців. З ранку розпочалася робота 21 секції за напрямками: «Голодомор в Україні» 1932-33 роки, розвиток жіночого, молодіжного, військово-патріотичного, культурно-просвітницького рухів, економічної та науково-технологічної співпраці, екологічної безпеки, інформаційного простору й вироблення цілісної державної політики у сфері зв’язків із закордонним українством.

Засідання круглого столу «Голодомор в Україні»

В рамках форуму було утворено нову громадську організацію «Нова хвиля», яка презентуватиме інтереси більш ніж 7 мільйонів українців-заробітчан. «Нова хвиля» ставить на меті об’єднання та захист прав українців, які сьогодні працюють за межами нашої держави.

Співзасновником «Нової хвилі» від України виступає Всеукраїнська громадська організація «Українська взаємодопомога». Нова громадська організація покликана організувати співпрацю між представниками нової хвилі української трудової міграції та еміграції з громадськими організаціями і державними органами України, а також залучати недержавні сектори України та країн перебування українців для розв’язання їхніх проблем, у тому числі соціальних, сприяти поверненню наших громадян на Батьківщину.

Учасниками зборів було обрано координаційну раду «Нової хвилі», почесного голову, яким стала народний депутат від «Нашої України» Оксана БІЛОЗІР, та раду голів, до якої увійшли представники з кожного континенту.

Учасники зборів також обрали представників – членів ради для створення української світової інформаційної мережі, яка покликана оперативно розповсюджувати інформацію про події, пов’язані з українцями та Україною за кордоном через мережу Інтернет.

Сьогодні ж, за дорученням прем’єр-міністра України, відбулася зустріч віце-прем’єра Дмитра Табачника із делегацією IV Всесвітнього форуму українців, серед яких були колишній президент УНР в екзині Микола Плав’юк, генеральний секретар Світового конгресу українців Віктор Поденко, президент Європейського конгресу українців, голова товариства української культури в Угорщині Ярослава Хортячі. Як повідомляє прес-служба кабміну, на зустрічі Табачник роз’яснив представникам діаспори певні нюанси політики уряду та принципи формування новітньої коаліції, а також про проблеми взаємодії громадських організацій діаспори із українським урядом. Як запевняє прес-служба уряду, зустріч пройшла у теплій обстановці повного порозуміння.

Після обіду розпочалося пленарне засідання IV форуму української Всесвітньої координаційної Ради, на якому делегати заслухали звіт Голови Михайла Гориня, Секретаріату, Контрольно-ревізійної комісії та розпочали по ним дебати.

Завтра Всесвітній форум українців продовжить роботу. Очікується, що вже завтра, на закритті форуму буде присутній прем’єр-міністр Віктор Янукович. Звісно, якщо повернеться із Москви, куди він сьогодні відбув із приватною поїздкою.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.