На території України легально діють підрозділи ФСБ Росії. Не в інтересах України, зрозуміло

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 1.06.2009 17:33 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7301

Керівник СБУ вперше публічно визнав, що на українській території легально діють розвідувальні центри ФСБ Російської Федерації.

Про це він заявив в інтерв'ю "Радіо Свобода".

Голова СБУ, відповідаючи на запитання про проблеми, якими переймається СБУ у Криму, на перше місце визначив протидію різноманітним сепаратистським рухам.

"Це контррозвідка та протидія усім організаціям чи громадянам, які ставлять під сумнів територіальну цілісність України або статус окремих міст, наприклад міста Севастополь, пишуть інші назви, піднімають прапори інших держав – роблять те, що визначається законом, як протиправна діяльність. А відтак ми це документуємо все, допитуємо у рамках кримінальних справ і передаємо справи до суду. Наразі у суді вже знаходиться справа «Севастополь-Крим-Росія» і у цій справі висунуто звинувачення проти двох громадян. Тепер вже саме суд, а не СБУ, визначить міру покарання". - сказав Наливайченко.

Другою проблемою є протидія іноземним спецслужбам, які, зокрема, проявляють посилений інтерес до обороних об'єктів.

"Другий напрямок – це протидія іноземним спецслужбам, які проявляють інтерес до українських оборонних об’єктів чи об’єктів Чорноморського флоту РФ. Тут СБУ має достатній арсенал засобів, щоб забезпечити належну безпеку. Тому ми абсолютно незгодні із перебуванням на об’єктах ЧФ РФ підрозділів ФСБ Росії. А відтак на двохсторонньому рівні, за допомогою МЗС, найближчим часом сподіваємося врегулювати це питання і просити підрозділи ФСБ покинути територію України". - сказав Наливайченко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.