Пристрасті навколо ширки. Президент Ющенко чекає її створення вже завтра і, нібито, йде у відставку

Автор/джерело -  © Главред



Дата публiкацiї - 1.06.2009 23:00 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7303

Президент України Віктор Ющенко не виключає, що завтра в парламенті буде оголошено про створення нової коаліції.

Про це глава держави повідомив сьогодні на брифінгу в Римі.

«Як мені відомо, коаліція практично створена», – сказав Ющенко.

Він додав, що вже навіть відома назва цієї коаліції, в якій, за його словами, йдеться про соборність.

У той же час, на думку Президента, найбільшою інтригою цього процесу залишається мета домовленостей про створення коаліції.

Ющенко зазначив, що парламентська коаліція повинна базуватися на засадах, передбачених Конституцією України. За його словами, політичні сили у складі коаліції мусять турбуватися «не про те, як розділити між двох людей місію на 15 років наперед», а про формування демократичної європейської держави. При цьому Ющенко переконаний, що це буде складне, навіть «утопічне завдання для цих людей».

Він нагадав, що політичні сили, які зараз домовляються, більше року заперечували факт ведення відповідних переговорів, проте насправді, за словами Президента, була створена «надсекретна група», представники якої домовлялися про створення нової коаліції.

Ющенко заявив, що справжньою метою створення нової коаліції є внесення змін до Конституції України, зокрема, скасування прямих виборів Президента.

«Це загроза демократичним цінностям, проголошення антиєвропейського курсу України», – заявив глава держави.

Ющенко додав, що в разі ухвалення такого рішення його можна буде назвати не інакше як конституційний переворот.

Ющенко ще раз зазначив, що, очевидно, у вівторок у парламенті буде оголошено про створення нової коаліції і внесено відповідну коаліційну угоду, проте закликав усіх все-таки дочекатися розвитку подій.

А тим часом, на Банковій поповзли чутки, що гарант у зв'язку із ширкою зібрався у відставку.

Заради того, щоб перешкодити створенню коаліції БЮТ і Партії регіонів, а також внесенню змін в Конституцію, наступу на демократію і можливого введення "диктатури двох", Президент України може добровільно скласти свої повноваження.

Про це "Главреду" стало відомо з джерел в Секретаріаті розділу держави.

За словами джерела, Ющенко категорично налаштований перешкодити даному союзу і має намір піти на крайні заходи. "У разі дострокового припинення повноважень Президента, в 90-денний термін, згідно Конституції, повинні будуть відбутися прямі вибори Президента", - відзначило джерело.

Між тим, сьогодні і представники БЮТ, і ПР наголосили, що ніякої ширки на горизонті поки не видно. У цих фракціях ще ніхто не розглядав ні документів про вихд когось із чинної коаліції, ні проектів заяви ПР про приєднання до діючої коаліції.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.