“Дивацтва” відомства Єханурова. Під Львовом дерибанять унікальний аеродром

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 3.06.2009 01:22 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7312

Міноборони України розпродує майно військового аеропорту „Львів-2”, що у Стрийському районі Львівщини. Проти виступає громада району та влада області. Відповідне звернення вже скеровано до прем’єр-міністра України.

Відповідно до наказу міністра оборони від 17 квітня, вже розпочалися роботи з демонтажу приміщень, складів, гаражів та іншого майна аеропорту, розповів „Німецькій хвилі” голова Стрийської райради Роман Козак. Аеропорт „Львів-2” вже понад десять років закрито, а майно поступово знищується, каже він, додаючи, що на звернення ради про передачу аеродрому на баланс району Міноборони не реагує.

Експерти ж звертають увагу на унікальність летовища, яке за своїми технічними характеристиками може приймати надважкі літаки. „Інвестор готовий хоч сьогодні прийти, це американська компанія, яка згідна відновити смугу, щоб аеропорт запрацював, приймаючи літаки на дозаправку”, - каже Козак. Свої дії військові аргументують відсутністю коштів на утримання аеродрому й боргами із зарплати.

Демонтуватимуть приміщення до жовтня, але смугу не чіпатимуть, запевняють військові. Однак, влада району мало в це вірить, і вважає, що гроші за демонтаж краще б скерували на погашення заборгованостей або відновлення аеропорту. Тим паче, що Міжнародний аеропорт „Львів” невдовзі закривають на реконструкцію, і за певних інвестицій стрийське військове летовище могло б приймати цивільні літаки.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.