Теракт у Мелітополі. Прокурор вже думає що це злочин з хуліганських мотивів

Автор/джерело -  © УНІАН - “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 3.06.2009 01:53 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7313

У будівлі Ощадбанку в Мелітополі, де сьогодні вранці сталися вибухи, виявлено вибуховий пристрій, який не спрацював, і зброю.

Про це повідомив на прес-конференції в Мелітополі прокурор Запорізької області Валерій Кулаков.

Зокрема, за його словами, в приміщенні банку вибухотехніками виявлено сумку з "не приведеним у дію" вибуховим пристроєм" і два зразки вогнепальної зброї, що є чимось на кшталт пістолетів "двостволок".

Зараз зброя і вибуховий пристрій обстежуються експертами.

Прокурор також заявив, що вибухи у відділенні Ощадбанку були організовані не з корисливих мотивів.

"Підстав стверджувати, що злочин було скоєно з корисливих мотивів - немає. У банку на момент події було трохи більше ніж 28 тис. грн., трохи доларів і дрібні купюри євро. 14 тис. грн., що розлетілися по приміщенню банку, вже зібрано", - повідомив прокурор.

Кулаков також відзначив, що й сам характер скоєння злочину свідчить про те, що це - не корисливий злочин.

"Розбої з метою пограбування так не скоюються, оскільки у злочинців просто не залишалося шансів оволодіти грішми", - констатував прокурор.

Як повідомив заступник прокурора Запорізької області Євген Проценко, "Кримінальну справу порушено за ст. 15 і ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України - "замах на навмисне вбивство двох і більше осіб тіз хуліганських мотивів".

Дана стаття КК передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 10 до 15 років або довічне ув’язнення.

Кримінальну справу порушено за фактом скоєння злочину: причетних до його скоєння поки встановити не вдалося.

Від “Аратти”: ми, звичайно, не маємо наміру втручатися у розслідування злочину, проте, як на наш хлопський розум, те, що сталося сьогодні - навряд чи можна назвати хуліганством із тяжкими наслідками. Адже, поранень зазнали 25 осіб, серед яких - дві дитини. Двое поранених - у важкому стані.

Спосіб, яким було здійснено злочин, явно вказує на його мету - залякати людей, дестбілізувати ситуацію не тільки у окремому населенному пункті, але й в Україні. Саме терористи завжди застосовують вибухові пристрої, зроблені у такий спосіб, аби постраждала найбільша кількість людей, а поранені мали жахливі рани.

Інше питання: кому це потрібно і яка ціль переслідувалася? Наразі важко припустити, що це прояв побутового криміналу. Тут тхне значно більшим.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.