Теракт у Мелітополі. За версією слідства підривник - 20-річний юнак

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 3.06.2009 12:07 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7317

Сьогодні Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко оперативно поінформував про успіхи слідства. Проте, дещо він таки промовчав.

Працівники карного розшуку запорізької міліції затримали підозрюваного у скоєнні вибухів у приміщенні філії «Ощадбанку України», який стався 2 червня в місті Мелітополі, повідомив Міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко.

За попередніми даними, 20-річний зловмисник, який минулого року звинувачувався міліцією у скоєнні хуліганських дій з використанням вибухівки, мав намір пограбувати згадану банківську установу. Зі слів затриманого, для скоєння пограбування він вибрав філію банку, яка, на його думку, найменш захищена від таких нападів.

Луценко наголосив, що однією з причин, яка спонукає злочинців до скоєння таких злочинів, є намагання керівників банківських установ «зекономити на заходах безпеки». Як наслідок, жертвами грабіжників стають і працівники банків, і пересічні громадяни, які перебувають поблизу місць таких подій.

Міністр внутрішніх справ заявляє, що він наполягатиме на тому, аби всі фінансові установи, які обслуговують громадян, були забезпечені засобами відеоспостереження.

Луценко також повідомив, що усі працівники міліції, які безпосередньо розкривали цей злочин, будуть представлені до державних або відомчих нагород.

Проте, мабуть із природної скромності Луценко забувся повідомити, що успіхами слідство зобов'язано шістнадцятирічній дівчинці, яка стала випадковим свідком трагедії.

Як з'ясували наші запорізькі колеги, ця дівчинка у той час була неподалік - розмовляла із матір'ю.

За її словами, вона, коли почула перший вибух - побігла подивитися, що відбувається. Коли вона підбігла ближче - побачила біля відділення банку молодого хлопця. який чомусь загортав монтировку у ганчір'я. До цього хлопця підбігла якась жінка і каже йому: "Що ж ти наробив?", а він їй у відповідь нібито сказав, що вибух вийшов нормальний. В цей час стався другий вибух і цей хлопець втік з місця події.

Дівчина повідомила також що відзняла відео та розповіла про це міліції, і що із її слів було зроблено фоторобот підозрюваного.

Втім, інші свідки події стверджують, що підривників було двоє чи троє.

Отже, про розкриття злочину, а тим більше про нагороди, поки що казати зарано. Втім, це наша приватна думка.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.