Українська влада не бажає поставити крапку у справі Гонгадзе

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 3.06.2009 14:54 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7320

Правозахисна організація "Репортери без кордонів" заявляють про відсутність політичної волі розслідувати вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

Про це йдеться в заяві організації, розміщеній на сайті в зв’язку з повідомленням про смерть свідка генерала Едуарда Фере.

"Смерть генерала Фере є серйозним ударом по розслідуванню вбивства Гонгадзе, але органи юстиції мають інші шляхи встановити правду", - йдеться в заяві.

"Ми змушені відзначити відсутність політичної волі в розкритті вбивства, яку демонструє українська влада", - додається в документі.

Як відомо, у вівторок після шестирічного перебування в комі помер ключовий свідок у справі про вбивство Гонгадзе Едуард Фере.

З 1995 по 2000 рік Едуард Фере був керівником апарату міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка.

Після відставки Кравченка в розпал справи Гонгадзе Фере перейшов працювати радником в Державне управління справами, яке очолював також нині покійний Юрій Дагаєв, в минулому високопосадовий міліцейський начальник і соратник Кравченка.

Едуард Фере вважався одним із важливих свідків у справі Гонгадзе, Генпрокуратура неодноразово надсилала запити на його допит, однак це було неможливо через кому.

Вважається, що Фере був близьким до керівника міліцейської наружки Олексія Пукача, який звинувачується у вбивстві Гонгадзе.

Нагадаємо, п'ять років тому Президент Ющенко публічно заявив, що розкриття убивства Гонгадзе та покарання злочинців - це справа його честі.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.