Знову Ощадбанк. Донецькі не гірші за мелітопольських

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 3.06.2009 17:25 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7322

Сьогодні вдень у Донецьку було пограбовано відділення Ощадбанку. А у Мелітополі прокуратура перекваліфікувала справу за фактом вибуху в Ощадбанку.

Як повідомив Центр громадських зв’язків ГУ МВС України в Донецькій області, о 13.05 по лінії «102» надійшло повідомлення про розбійний напад на одне з відділень вказаної фінансової установи.

За словами очевидців, невідомий чоловік у масці та окулярах зайшов до приміщення банку та, погрожуючи предметом, схожим на пістолет, став вимагати у касира гроші.

Касир швидко зорієнтувалась у ситуації і, мотивуючи тим, що тільки що віддала всю суму клієнту, показала грабіжнику лише рештки грошей (менше 1 тис. грн.), як він забрав і втік з місця пригоди.

У місті оголошено спеціальний план з розшуку та затримання зловмисника.

А тим часом, у Мелітополі, у зв`язку з новими обставинами, що відкрилися після затримання підозрюваного в організації вибухів в Ощадбанку, кримінальну справу було перекваліфіковано.

Про це повідомив заступник начальника Запорізького Головного управління міліції Олег Курочкін.

За його словами, кримінальну справу, спочатку порушену за фактом замаху на умисне вбивство, здійсненого з хуліганських мотивів, перекваліфіковано на замах на умисне вбивство, здійснене з корисливих мотивів, у спосіб, небезпечний для життя багатьох - ст. 15, ст. 115 ч. 2 п. 5 і п. 6 Кримінального кодексу України.

Так само, за словами Курочкіна, стосовно затриманого буде порушено кримінальну справу за фактом здійснення розбійного нападу.

Від “Аратти”: Одразу ж ми звернули увагу на майже містичні співпадіння: і у Мелітополі, і у Донецьку йдеться про пограбування, але за дивним збігом обставин - грабіжники або нічого не узяли, або ж незначну суму; обидва напади сталися, як кажуть, серед білого дня; у обох випадках правоохоронцям не вдалося попередити злочин (пори солідну армію агентури у певних колах). Проте, окремо зазначимо, що подібні збіги у природі трапляються вкрай рідко.

Оскільки під цю "музику" Міністр Юрій Луценко та деякі нардепи почали лобістську кампанію за законодавче зобов'язання фінансових установ встановлювати відеокамери, ми демонструємо саме кадр таких зйомок. Як бачимо - саме запобігнути злочину камера не взмозі. Хоча, певною мірою, її відеозапис зможе, безперечно, допомогти слідству. Принаймні, як фіксація факту злочину та почерку злочинця.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.