Ющенко профілактично радиться із банкірами

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 4.06.2009 14:06 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7327

Служба безпеки України заявляє про зловживання великих роздрібних торгових мереж при операціях із готівкою.

Про це сказав голова СБУ Валентин Наливайченко, виступаючи сьогодні на нараді у Президента України Віктора Ющенка з питань контрабанди та корупції в банківській сфері.

Він зазначив, що питання, які стосуються операцій з готівкою, сьогодні є дуже важливими для економіки, в зв`язку з чим перебувають на постійному контролі СБУ.

«Найбільшу увагу ми приділяємо великим мережам роздрібної торгівлі - це «Фокстрот», CASH & CARRY, це люди або організації, які масово направляють готівку до вас на конвертацію, після чого виникають усі злочинні схеми», - зазначив Наливайченко, звертаючись до присутніх банкірів.

Також він повідомив, що проти посадовців деяких банків порушено кримінальні справи щодо спроб виведення коштів вкладників.

«Надра банк», «Трансбанк» та інші – це ті люди, які ходять до нас на допити у зв`язку з тим, що вони намагалися реалізувати схеми виведення вкладів населення за кордон», - повідомив голова СБУ.

Варто зазначити, що, відкриваючи дану нараду, Президент негативно висловився про банки, які брали участь у різного роду схемах тінізації.

«У цьому залі зібралися найгірші банкіри України, які є кишенею тіньового сектору», - сказав Ющенко.

За його словами, за минулий рік тінізація української економіки підвищилася на 2,3%, у чому, на жаль, чимала заслуга й банківського сектору. Так, Президент повідомив, що рахунки одного з кримінальних угрупувань, через які здійснювалася конвертація грошових коштів, були відкриті в «Партнер-Банку».

"Злочинне угрупування, яке створило незаконний механізм переведення безготівкових коштів у готівку й виведення їх за кордон із використанням розрахункових рахунків, відкривало рахунки комерційних структур у товаристві «Партнер-Банку», - повідомив Ющенко.

За його словами, збитки державі, завдані діяльністю цього кримінального угрупування, перевищують 1 млрд. грн.

Президент застеріг банкірів від участі в кримінальних схемах, зокрема заявив, що їм не варто «грати» з валютним ринком.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.