ЄС відреагував на путінські гази - направив комісію

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 4.06.2009 14:17 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7328

Голова Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу вирішив направити до Москви і Києва комісію “по встановленню фактів” у ситуації з постачаннями газу.

Про це повідомив у четвер офіційний представник ЄК Йоханнес Лайтенбергер.

«Голова Єврокомісії проінформував прем’єр-міністра головуючої в ЄС Чехії про напрямлення до Москви і до Києва групи вищих функціонерів Єврокомісії з метою встановлення фактів з ситуації (з постачаннями газу)», - сказав він журналістам.

За словами Лайтенбергера, на основі аналізу, який представлять експерти за підсумками поїздок до Росії і до України, Баррозу підготує доповідь по ситуації з газовими постачаннями до саміту ЄС 17-18 червня у Брюсселі.

Як повідомлялося раніше, прем’єр-міністр Росії Володимир Путін напередодні заявив, що проблеми з оплатою газу Україною можуть викликати зупинку транзиту газу в Європу вже наприкінці червня.

У свою чергу уповноважений Президента України з енергетичних питань Богдан Соколовський заявив, що ця заява Путіна не відповідає дійсності. Таку заяву, відзначив Соколовський, можна розцінювати як втручання у внутрішні справи України.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.